Home / NOVOSTI / HRONIKA / Radovi djece iz modričkog vrtića povodom Vaskrsa *(FOTO+VIDEO)

Radovi djece iz modričkog vrtića povodom Vaskrsa *(FOTO+VIDEO)

Imamo jednu vrlo lijepu i interesantnu priču za koju je zaslužna gospođica Olja Davidović koja radi kao teta starije vaspitne grupe u vrtiću “Naša radost” Modriča.
Pa, idemo od početka, a to je bila ova poruka:

Poštovani uredniče!
Radim kao teta starije vaspitne grupe u vrtiću “Naša radost” Modriča i imam jednu molbu za Vas, naravno u saglasnosti sa roditeljima i direktoricom našeg vrtića.
Naime,već mjesec dana radim putem viber grupe sa djecom i imamo jedan rad koji bi željeli da objavite na Vašem portalu. Rad je povodom predstojećeg praznika Vaskrsa i zaista zaslužuje da ga vide i naši sugrađani. Radi se o pećini-grobnici Isusa Hrista, radio ga Ivan Stakić (5 godina) dječak koji ide u moju vaspitnu grupu. Poslati ću Vam i kratku priču kako bi i drugi roditelji mogli da lakše približe djeci Hristovo Vaskrsenje. Unaprijed Vam se zahvaljujem, lijep pozz.
Moje je bilo samo da zamolim da se objavi rad, uglavnom da se vidi da iako ne radimo, imamo drugi način rada, a djeca i roditelji odlično saradjuju.
Olja Davidović

Nedugo kasnije dobivamo od gospođice Olje i tekst:

S’ obzirom da naš vrtić ne radi već mjesec dana, odlučila sam u dogovoru sa direktoricom Ljubicom Đekic, da rad sa djecom nastavim putem viber grupe. Već mjesec dana aktivno radimo na različite teme, kako bi se djeca pripremila za jesenji polazak u školu, a ujedno se zabavimo i družimo i na ovakav način. Ovom prilikom zajedno u saradnji sa roditeljima i direktoricom smo željeli da Vam pokažemo naše pripreme za predstojeći praznik Vaskrs.
Zahvaljujem se roditeljima na dobroj saradnji, a posebno djeci koja se zaista trude da nešto novo nauce i urede i u ovim uslovima.
Starija vaspitna grupa vrtica “Naša radost ” Modriča svim sugrađanima želi srećan Vaskrs.

Tu su i dva kratka video snimka koje je uradila mala Nađa Ilić:

 

Ovo je tekst kojim su pozvali djecu da se uključe u ovu akciju:

Priredili smo za vas, nadamo se zanimljiv, predlog kako da Vaskrs približite deci. Odštampajte 5 datih slika, isecite figure, obojite, pećinu presavijte i zalepite, i onda možete mališanima ispričati šta je prethodilo Vaskrsenju Hrista Spasitelja: Da su Ga fariseji razapeli na krst, da su Ga potom dobri ljudi Hristovi sledbenici sahranili u pećinu-grobnicu i na nju stavili veliki kamen da je zatvore. Da su potom fariseji stavili stražu (rimske vojnike) da čuvaju grobnicu kako ne bi Hristovi učenici uzeli Njegovo telo i potom „lagali” da je vaskrsao. U nedelju, na Vaskršnji dan, došle su tri žene mironosice i anđeo im je rekao: .Zašto tražite živog među mrtvima” i pokazao na prazan grob, i odvaljen kamen od pećine. Straža se preplašena prethodno razbežala, a mironosice su otišle. Sveta Marija Magdalena je ostala pored pećine i tada je Gospod stao pred nju. Marija Magdalena je pronela potom vest o Hristovom Vaskrsenju apostolima.

 

Tu su i slike sa radovima ove dječice iz vrtića “Naša radost” iz Modriče.
Svaka čast i dječici i njihovim tetama, a posebo se zahvaljujemo gospođici Olji Davidović na ovom prilogu, slikama i video snimcima.

 

Tekst, slike, video: Olja Davidović
Pripremio: Zlatko Huravik / Modričainfo

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...