Home / NOVOSTI / HRONIKA / Veterani Crvene Zvezde boravili u Koprivni kod Modriče *(FOTO)

Veterani Crvene Zvezde boravili u Koprivni kod Modriče *(FOTO)

OBRADOVALI CELU TREBAVU

Partizan – Crvena Zvezda 0:1 (0:1)

Stadion u Koprivni kod Modriče Gledalaca 300. Sudija. Dario Antić, pomćnici: Ljubiša Lukić i Dragan Lazić(svi iz Modriče). Strelac: Tintor u 20.minutu za Crvenu Zvezdu. Grube igre i javnih opomena nije bilo.

PARTIZAN: S. Stevanović, Tomić, Mišić, Jeremić, M.Stevanović, P. Lazarević, Simić, Banović, Sajić, Živković i Lazić.

Igrali su još: Maksimović, Z.Lazarević, Stojanović, Ilić, Marjanović, Šabanović i Savić.

CRVENA ZVEZDA: Radulović, B.Nikolić, Petrović, Đukić, Stevović, Borovnica, Tintor,  Z.Nikolić, Vasiljević, Đoković i Bursać.

 

MODRIČA – Veterani Crvene Zvezde, koje je sa klupe predvodio legendarni Jovan Kule Aćimović, nastupili su u Koprivni kod Modriče. Oni su u prijateljskom meču savladali domaći Partizan sa 1:0, mada o rezultatu utakmice niko nije razmišljao.

U predivnom ambijentu, više stotina gledalaca uživalo je u maestralnim potezima nekadašnjih velemajstora jugoslovenskog fudbala Zdravka Borovnice, Miloša Bursaća, Vlade Tintora, Dragana Stevovića… Parirali su im sa druge srane Mladen Lazić, Nikola Živković, Milenko Mišić, Branko Simić… U 20.minutu, po pravim tropskim uslovima, Tintor je prošao po desnoj strani i darcem sa desetak metara, sasvim iskosa, loptu poslao nisko po zemlji u nebranjeni deo mreže. U nastavku su se na visokoj temšeraturi i terenu ne baš najpogodnijem za igru, bolje snalazili domaći igrači, ali Edin Šabanović nije iskoristio nijednu odnekoliko sjajnih prilika.

Beograđane je predvodio biser jugoslovenskog najpopularnijeg sporta Jovan Aćimović. Popularni Kule u osmoj deceniji žvota strpljivo je delio autograme i fotografisao se sa navijačima.

„Naša i jeste misija druženje sa navijačima. Danas smo u Koprivni, u Republici Srpskoj, a sutra smo u nekom drugom kraju naše domovine gdegod ima naših navijača. I ova je publika mogla uživati u lepim potezima, iako smo mi svi ostareli ali se videlo da se nekada dobro igralo. Naš narod je susretljiv i ugošćuje nas kao najrođenije u svim krajevima Otadžbine“, istakao je Aćimović.

Onaj koji je u Crvenoj Zvezdi bio bek kada je trebalo, a veznjak kada se moralo, golgeter kada se pobedama stremilo je Zdravko Borovnica. Njegov brk nikada ne greši. Bio je ,po ko zna koji put, oduševljen navijačima u Republici Srpskoj.

„Gdegod dođemo u Srpsku imamo najveći broj navijača. I ovo su pravi navijači, koji se sami organizuju. Sami sebi kupuju ulaznice, sami sebi organizuju prevoz na utakmice, ne kao tamo neki“, rekao je Borovnica.

Miloša Bursaća podjednako su voleli u Beogradu, Splitu, Nikšiću, širom bivše i lepe zajedničke zemlje. Ostao je veran najpopularnijem sportu i veruje da utakmice veterana širom Otadžbine imaju veliki značaj za razvoj fudbala.

„Vidi ovu decu koja su došla na utakmicu, to je bogatstvo. Pored našeg druženja i po kojeg pića, najvažnije je da mi propagiramo sport i fudbal. Moramo decu maknuti od kompjutera i dovesti ih na ovakve stadione. To je naša misija“, poručuje Bursać.

U ime domaćina, fudbalerima Zvezde zahavalio se Branko Simić predsenik FK Partizan iz Koprivne.

„U našem selu ima veliki broj navijača Crvene Zvezde  i zato smo organizovali ovu utakmicu. Pre četiri decenije u našem selu su bila dva kluba, Partizan i Crvena Zvezda. Bio je to rivalitet u rangu pravog derbija. Današnja utakmica podsetila je mnoge iz Koprivne ali i okolnih sela na ta vremena. Hvala Zvezdi što je došla i obradovala sve svoje navijače“, rekao je Branko Simić.

Druženje sa terena preselilo se u salon Svetosavskog doma u Koprivni,  gde je za goste iz Beograda pripremljen bogat kulturno – zabavni prram.

Beograđani se zahvalili i obećali dolazak na svaki naredni poziv. Uverili su se da su u ovom delu Modriče i Republike Srpske rado viđeni, a Crvena Zvezda ljubav koja se ničim ne da meriti.

 Autor: Slađan JEREMIĆ

 

VETERANI DVA KLUBA

 

JELIĆ UZ ZVEZDU

Maja 2004.godine Srbija i Republika Srpska brujale su o tome da bi tadašnji kapiten Modriče i mlade reprezentacije BiH, tubrzo i prvi strelac Premijer lige BiH, Petar Jelić mogao preći u Crvenu Zvezdu. Jelić nikada nije ni skrivao privrženost nekadašnjem evropskom i svetskom klupskom prvaku. Doduše, voleo je i Partizan, negovao prijateljstvo  sa okosnicama igre oba velikana prisutno je.

“Malo je nedostajalo, pa da do toga dođe, da zaigram u Zvezdi. Mene je život odveo ka Nemačkoj, Rusiji, Kini, pa OK Beogradu, Radu…Protiv Zvezde sam često umeo postići gol, ali nije mi se ispunila želja da se upišem u strelce protiv Partizana. Sada sam na čelu FK’Alfa Modriča’ i naš klub ima potpisan Sporazum o poslovno – tehničkoj i sportskoj saradnji sa crveno-belima. Naravno, došao sam da pozdravim ove divne ljude i velike sportiste, autoritete svog doba. Ovim činom sam želeo da ispoštujem i gospodina  Iliju Jevtića, predstavnika kompanije ‘Alfa’ koji je naš generalni sponzor, a rođeni je Koprivljanin. Modriča će u novoj sezoni da izbori povratak u Prvu ligu Republike Srpske, pa bi mogli za taj uspeh pozvati veterane Zvezde da odigraju sa veteranima Modriče ili selekcijom Posavine i Trebave jednu utakmicu na našem stadionu pod svetlošću reflektora. Razmišljamo u tom pavcu. Jer, svaki dolazak ljudi iz Zvezde, Partizana i drugih veliki klubova mora da bude praznik svoje vrste za našu Modriču”, rekao je Petar Jelić, predsednik FK”Alfa Modriča”.

 

STARO DRUŠTVO

Da sve protekne u najboljem redu, pobrinuo se , izmeđuostalih, i Mladen Lazić. Nekada je nastupao za mesni Partizan, ali i za Modriču. Poslednjih meseci izdovjilo se društvo koje se podelilo na dva tabora – delije i grobare. Bez toga, prva jutarnja kafa u popularnom “Tropiku” poznatog fudbalera Darija Damjnovića u srcu Modriče ne bi imala prav ukus.

“Doktor Petar Blagojević, Milan Mišić, Slavko Dugić, Slavko Nikić, Živko Tomić, Đorđe Pajdić, Novo Objedović, Mladen Lazić,  ja… smo svoje druženje na jedno popodne preneli u Koprivnu, u zavičaj našeg Mlađe Lazića. Da pozdravimo ljude zbog koji smo se u ranijem periodu radovali i tugovali. Crvena zvezda je pobedila Partizan, istina ne onaj beogradski, pa je to njena jedina pobeda protiv Partizana u ovoj kalendarskoj godini. Malo se šalim, ali srce je puno što smo bili u prilici da pozdravimo  Kuleta, Bursaća, Borovnicu…”, rekao je Vid Blagojević, hroničar Trebave i Posavine, veliki pristalica Partizana, ali, kako sam reče, i poštovalac Crvene Zvezde.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Foto i video: Studio MDINFO PRODUKCIJA s.p. Modriča – modričainfo / Zlatko Huravik

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...