Home / NOVOSTI / HRONIKA / Velika akcija uklanjanja pasa lutalica iz Modriče *(TONSKI PRILOG)

Velika akcija uklanjanja pasa lutalica iz Modriče *(TONSKI PRILOG)

Od sada u azilu u Prnjavoru
Opština Modriča izdvaja 100 KM po jednom psu

MODRIČA Sa ulica Modriče u maju je uklonjeno 29 pasa lutalica. Načelnik opštinskog Odeljenja komunalne policije Branislav Đurić najavljuje još dve slične akcije. U ranijem periodu na ulicama Modriče bilo je mnogo pasa lutalica. Međutim, načelnik Odeljenja komunalne policije Branislav Đurić želi da govori o periodu od 1.januara ove godine, kada je stupio na pomenutu dužnost.

„U akciji koja je provedena 18. maja uhvaćeno je 20 napuštenih životinja, a 1.juna bila je druga akcija i tada smo uhvatili još 9 pasa lutalica. Sve životnje su smeštene u azil ‚Java‘ u Prnjavoru. Od 3.maja ove godine sa njima imamo potpisan ugovor o hvatanju i humanom zbrinjavanju napuštenih životinja. Želim naglasiti da je našoj Komunalnoj policiji 24. maja prijavljen slučaj u kome je na parkingu Doma zdravlja Modriča pas lutalica ugrizao jednog odraslog muškarca. I sada, taj slučaj će, moguće je, dobiti sudski epilog“, rekao je Đurić.

PRIZOR SA ULICA MODRIČE


Pse dovoze iz drugih opština

Branislav Đurić rekao je da nesavesni građani, pa i iz drugih opština dovoze pse i ostavljaju ih na ulazu u Modriču.

„Psi lutalice najčešće se pojavljuju uz saobraćajnice na prilazu gradu, zbog čega sumnjamo da životinje dovoze i puštaju ljudi sa sela, kao i lica iz susednih opština. Međutim, imamo odličnu saradnju sa Policijskom stanicom Modriča i Centrom javne bezbednosti Doboj i modrička Komunalna policija će , uz podršku građana, raditi na otkrivanju i sankcionisanju nesavesnih vlasnika pasa, kao i lica koja ove životinje ostavljaju na ulicama Modriče. Sankcija neće biti pošteđeni ni oni koji ulicama nepropisno šetaju ljubimce. Mora se znati da za smeštaj jednog psa u azil za pse iz budžeta Modriče ove godine izdvaja se 100 KM, bez poreza na dodatu vrednost. To su značajna sredstva koja bi se mogla usmeriti u znatno korisnije stvari, ali želimo i moramo rešiti problem pasa lutalica“, rekao je Đurić.

Dakle, situacija se popravlja. Biće još bolja, potvrđeno je iz Odeljenja komunalne policije u Modriči.

 Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...