Home / NOVOSTI / HRONIKA / Veče folklora u Modriči *(FOTO)

Veče folklora u Modriči *(FOTO)

U Modriči je 18. маја 2018. godine održano veče folkolora na kojoj su nastupila kulturno-umjetnička društava iz Modriče, Doboja, Prnjavora i Petrova.

Pred brojnim posjetiocima  u Srpskom kulturnom centru različitim koreografijama predstavili su se KUD “Modriča”, organizator i domaćin večeri, KUD “Osječani” iz Osječana kod Doboja, Gradski KUD “Pronija” iz Prnjavora i KUD “Ozren” iz mjesta Karanovac u opštini Petrovo.

KUD “Modriča” djeluje u sastavu Srpskog kultrunog centra, ima 110 članova podijeljenih u četiri starosne grupe.

Rukovodilac KUD-a “Modriča” Sunčica Mitrović rekla je da ovo društvo osnovano prije 11 godina, njeguje narodne običaje, igru i pjesmu srpskog naroda sa ovog prostora i Srbije.

“ Cilj Društva je da češće organizuje folklorne manifestacije u Modriči, te da učestvuje na većem broju manifestacija u Republici Srpskoj i inostranstvu”, izjavila je  Sunčica Mitrović.

Direktor Srpskog kulturnog cetra Dejan Stojanović naglasio j da je za deceniju postojanja KUD “Modriča” izrastao u kvalitetno društvo koje ima bogat repertoar, veliki broj nastupa i prijatelje, kulturno umjetnička društva iz cijele Republike Srpske. Istakao je da večeri folklora tradicionalno privuku veliki broj posjetilaca zbog čega Srpski kulturni centar i lokalna uprava Modriče pružaju podršku u organizaciji manifestacija ovog i svih KUD-ova sa prostora Modriče.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...