Home / NOVOSTI / BiH / BANJALUČKI POLUMARATON: Promocija prve Alfa ulične trke u Modriči *(FOTO+VIDEO)

BANJALUČKI POLUMARATON: Promocija prve Alfa ulične trke u Modriči *(FOTO+VIDEO)

U Banja Luci je 12. maja ove godine održan 4. Banjalučki polumaraton. Ova vijest nije prezentovana našoj ( lokalnoj) javnosti ali zahvaljujući našem sugrađaninu Danilu Vasiljeviću saznajemo da je pored njega nastupalo još naših sugrađana pa to svakako zaslužuje da bude zabilježeno u hronici našeg grada.
On nam je skrenuo pažnju na sledeće učesnike: polumaratonci: Branislav Luković (2:07:31 – 536.), Dejan Savić (1:58:58 – 390.), Tanja Prnjić (2:33;21 – 264. u konkurenciji žena), Danilo Vasiljević ( 1:39:55 – 112.).
Pored njih  u Balja Luci je učestvovala i  štafeta Rafinerije ulja Modriča pod nazivom “Štafeta Optima grupa 2” koja je imala rezultat – 1:52:34 -i zauzela 26. mjesto u konkurenciji štafeta, a štafetu su činili Aleksandar Lučić, Nenad Munjić, Dejan Maksimović, Žarko Jovanović.

ŠTAFETA RAFINERIJE ULJA MODRIČA

Banjalučki maraton je ove godine održan na novoj ruti, sa startom na Trgu Krajine i ciljem u Tvrđavi Kastel. Učestvovalo je 40 zemalja, 1373 učenika, a od toga 468 žena i 905 muškaraca.
U štafetnoj trci učestvovalo je 500 učesnika u 150 ekipa, a dužina staze je iznosila 21 kilometar.

Pobjednik polumaratona je Moses Kipruto Kibire , a u ženskoj kategoriji pobijedila je Kristin Mora Oigo iz Kenije (01:12:53).BiH olimpijka Lucia Kimani zauzela je petu poziciju (1:20:55).

U sklopu polumaratona na EXPO sajmu je održana uspješna promocija 1. ALFA ulične trke Modriča, a Danilo Vasiljević je je vršio promociju i kako kaže, za dolazak u Modriču interesovanje su pokazali takmičari iz Austrije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, kao i čitave BiH.

Da podsjetimo, prva ALFA ulična trka Maodriča održat će se 30. juna ove godine, a više detalja možete naći na zvaničnoj prezentaciji trke, na ovom linku: 1.ALFA ulična trka Modriča

Foto: Danilo Vasiljević
Autor: Zlatko Huravik / modričainfo

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...