Home / NOVOSTI / HRONIKA / Valerija Blagojević pobjednica literarnog konkursa “Što za tebe znači svjetska baština UNESKO” *(VIDEO+FOTO)

Valerija Blagojević pobjednica literarnog konkursa “Što za tebe znači svjetska baština UNESKO” *(VIDEO+FOTO)

MODRIČA – Učenica Srednjoškolskog centra “Jovan Cvijić” iz Modriče Valerija Blagojević pobjednica je literarnog konkursa “Što za tebe znači svjetska baština UNESKO”, koji je raspisala Ambasada Poljske u BiH.

Šef Političko-ekonomskog odjeljenja Ambasade Poljske u BiH Emanuela Suprovič uručila je danas pobjednici literarnog konkursa nagradu, koja osim diplome uključuje i šestodnevno studijsko putovanje u Poljsku u pratnji profesora.

– Na konkursu su učestvovali srednjoškolci iz 10 škola u BiH koji su poslali 18 radova, a Valerija je poslala najsnažniju poruku o značaju i zaštiti svjetske baštine – rekla je Suprovičeva.

Ona je navela da je konkurs raspisan povodom sjednice UNESKO, koja će biti održana krajem jula u Krakovu.

– Odlučili smo da o temi zaštita svjetske kulturne i istorijske baštine pišu mladi iz zemlje sa velikim multikulturalnim bogatstvom kakva je i BiH – rekla je Suprovičeva.

Blagojevićeva, učenica trećeg razreda Gimnazije, rekla je da je motiv za pisanje eseja o kulturnoj baštini bio most na Drini u Višegradu.

– Inspirisalo me loše stanje mosta Mehmed paše Sokolovića u Višegradu – rekla je Blagojevićeva i napomenula da njen rad šalje poruku, posebno mladim, da upoznaju i čuvaju istorijske i kulturne vrijednosti u BiH.

Govoreći o studijskom putovanju, Blagojevića kaže da će u pratnji mentora, profesora Aleksandra Vasića, obići Varšavu, Aušvic i Krakov.

Vasić je rekao da su učenici samostalno pisali radove, a da je njegova uloga, kao mentora, bila da komunicira sa Ambasadom Poljske u Sarajevu, koja je organizatorom konkursa.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Video i album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali, mi to dodajemo kao dopunu informacije.
Video i foto: Studio MD INFO PRODUKCIJA / Zlatko Huravik

Ovaj video smo naknadno dodali, a preuzet je sa TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...