Home / NOVOSTI / HRONIKA / Mladić se ranio iz puške koju je sam napravio!

Mladić se ranio iz puške koju je sam napravio!

Nesretan slučaj u modričkom selu Miloševac

Sedamnaestogodišnji M. P. teško je povrijeđen u nedjelju oko 20.10 sati u modričkom selu Miloševac na privatnoj parceli nakon što je ispalio hitac iz improviziranog vatrenog oružja.

Pronađeni tragovi

Maloljetnik je prevezen u dobojsku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju. Kako saznajemo, zadobio je povredu grudnog koša.

Dosadašnja istraga je pokazala da je iz nepoznatih razloga došlo do ispaljenja metka iz improviziranog vatrenog oružja, u kojem je bila lovačka municija. Istražitelji su na licu mjesta pronašli improvizirano vatreno oružje i druge tragove koji će biti proslijeđeni na vještačenje.

Kako saznajemo, prilikom pružanja pomoći mladiću N. P. je zadnjim pneumatikom vozila prešao preko noge Nikole Tešića (55), koji je pomagao pri unosu povrijeđenoga u automobil.

Ekipa „Dnevnog avaza“ posjetila je u Miloševcu porodicu nastradalog mladića. Milenko Patković, otac 17-godišnjaka, ispričao nam je da je njegov sin fin dječak i da pohađa Srednjoškolski centar ”Jovan Cvijić”, gdje se školuje za bravara.

milenko-i-dragana-patkovic

Zabrinuti roditelji Milenko i Dragana Patković

– Zna sve napraviti svojim rukama, a pun je života i izazova. Tako ga je i ponijelo pa je, najvjerovatnije, od cijevi bicikla napravio improviziranu pušku, koju je napunio lovačkom municijom, do koje je došao u Modriči, i tako se sam povrijedio. Operiran je u Doboju pa je prevezen u KBC Banja Luka, gdje je jutros (jučer, op. a.) ponovo operiran. Ljekari su nam kazali da je neophodna još jedna operacija. Izvadili su sačmu i plastiku te su odstranili dio pluća. Supruga i ja smo bili u Banjoj Luci i molimo Boga da mu bude dobro – kaže zabrinuti otac Milenko Patković dok s uplakanom suprugom Draganom dočekuje komšije i rodbinu.

Obaviješten tužilac

O nesvakidašnjoj nesreći obaviješteni su dežurni tužilac te tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Doboj. Kako saznajemo, tužilac će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji krivično-pravne radnje koja se odnosi na povređivanje maloljetnika.

Tešić: Ne bih žalio da sam i bez noge ostao

Hrabri komšija Nikola Tešić u izjavi za naš list kaže da je bio šokiran prizorom, jer je mladić obilno krvario.

djecak-modrica-1

Mjesto gdje se dogodilo ranjavanje

– Ohrabruje me to da je sve vrijeme bio pri svijesti i vrlo komunikativan. Ukazivao sam mu pomoć i pokušavao da zaustavim krvarenje, jer je imao veliku ranu u predjelu lijeve strane grudnog koša. Vozilo kojim je upravljao Neven Patković (23) prešlo mi je preko stopala lijeve noge, jer je žurio da pomogne dječaku. Ne žalim ovih bolova i neugodne povrede, pa da sam i bez noge ostao, samo da dječaku bude dobro. Svi u nebo gledamo i molimo se za njegovo ozdravljenje – rekao je Tešić.
Autor: S. JEREMIĆ

Izvor: Avaz

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...