Home / NOVOSTI / HRONIKA / USPJEŠNO REALIZOVANA AKCIJA DAVANJA KRVI U MZ MODRIČA 5 *(FOTO)

USPJEŠNO REALIZOVANA AKCIJA DAVANJA KRVI U MZ MODRIČA 5 *(FOTO)

Danas je u prostorijama OŠ “Sutjeska-Modriča 5” uspješno realizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Uz pomoć Crvenog krsta RS OO Modriča a u organizaciji Savjeta MZ Modriča 5 akciju je realizovao tim Zavoda za tranfuzijsku medicinu RS – služba Doboj a na čelu tima bila je transfuziolog dr Tatjana Žigić.

Na čelu organizacionog tima iz MZ Modriča 5 bio je Danijel Krivošija, pedsjednik Savjeta MZ Modriča 5 koji je među prvima jutros dao krv, a za portal modričainfo je izjavio:
–  “Danas se u našoj Mjesnoj zajednici održala akcija davanja krvi. Tacnije 74 osobe kako iz naše MZ tako i iz okolnih MZ odazvalo se ovoj humanitarnoj akciji a 64 ih je moglo dati krv. Svake godine u nasoj MZ organizujemo ovakvu vrstu humanitarne akcije i to nam je već postala tradicija. Današnju akciju smatramo veoma uspješnom i ovim putem želim da im se zahvalim jer njihovo malo nekome će možda značiti život.” – zaključio je Danijel.

DANIJEL KRIVOŠIJA, PREDSJEDNIK SAVJETA MZ MODRIČA 5

Ovaj tim Zavoda kao i doktorica Žigić dobro su poznati našim sugrađanima jer je učestvovao u skoro svim akcijama dobrovoljnog davanja krvi na području naše opštine te je taj odnos postao i prijateljski.

dr Tatjana Žigić-transfuziolog

Dr Tatjana Žigić , transuziolog je ovim povodom za portal modričainfo izjavila:
–   “Akcija je realizovana vrlo uspješno, štaviše, preko naših očekivanja. U periodu od 9 časova ujutro, kada je počela akcija pa do 14 časova kada  je završavamo, akciji se odazvalo 74 davaoca a krv je uzeta od 64 lica, dok 10 davaoca je odbijeno, odnosno nisu mogli ovaj puta dati krv.”

Slobodan Krivošija, član Upravnog odbora Opštinske organizacije Crvenog krsta koji je učestvovao u realizaciji ove akcije, a i sam je danas dao krv kao višestruki davaoc za naš portal je rekao:
–  “Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje organizujemo i realizujemo u našoj Mjesnoj zajednici a sa Zavodom iz Doboja imamo jako dobru saradnju. Uvijek kada se ukaže neka potreba mi kontaktiramo naš Dom zdravlja i Zavod iz Doboja i zajednički dogovaramo ovakve akcije.

Slobodan Krivošija

I ova akcija je bila vrlo uspješna i za pohvalu je kako stanovnicima ove Mjesne zajednice tako i ostalim našim sugrađanima jer su se akciji odazvali i davaoci iz cijelog grada.”-rekao je Slobodan.

I ovaj događa potvrđuje da se uz malo dobre volje i dobru organizaciju mogu uspješno realizovati razne akcije, a ova Mjesna zajednica uz susjednu MZ Modriča 3 su trenutno najaktivnije na području Modriče.
Već od ranije su društva dobrovoljnih davalaca krvi iz Modriče rangirana kao najaktivnija i najuspješnija u Republici Srpskoj pa je i ova akcija jedna u tom uspješnom nizu.

Autor / foto: Zlatko Huravik / modičainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...