Home / NOVOSTI / HRONIKA / HUMANITARNA ORGANIZACIJA “SRCEM ZA MODRIČU” U KOPRIVNI *(FOTO)

HUMANITARNA ORGANIZACIJA “SRCEM ZA MODRIČU” U KOPRIVNI *(FOTO)

Kao što je i uobičajeno Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ ne zaboravlja slučajeve porodica koje je obišla, tako je i ovaj put bilo.
Danas smo obišli ponovo porodicu Mioljke Todorović. Mioljka (36 godina) živi u Koprivni sa dvoje maloljetne djece Stefan (8 godina) i Danijel (6 godina) u nedovršenoj kući. O ovoj porodici smo pisali nekoliko puta ali nikada ove slučajeve ne treba zaboraviti. Mioljkin suprug 2013. godine radeći u Rusiji-Soči, doživljava nesreću na gradilištu i smrtno strada od posljedica povreda zadobijenih tom prilikom. Mioljka nastavlja život sa dva svoja sina i sa njenim ocem Radomirom koji je bio bolestan. Ubrzo Mioljku napušta i Radomir koji posle bolesti umire i Mioljka ostaje sama da podiže dva prelijepa dječačića i da ih školuje.

Naša organizacija je već 2015. godine izvela prve akcije pomoći ovoj porodici kao što su, bušenje bunara za pitku vodu, nabavke hrane i higijenskih namirnica koja je više puta je uručena, nabavka odjeće i školskog pribora (akciju koju su u cjelosti finansirali Danijela i Renato Mitrović, članovi HO,,Srcem za Modriču iz Njemačke), zatim smo ugradili podove u kuću i na kraju je naša članica Ljubica Marković iz Švajcarske odrekla se svoga rođendanskog poklona i poklonila ovoj porodici putem naše organizacije i kupatilo za ovu porodicu.
Da tu ne bi završili pomoć ovoj porodici kao i do sada kad god je Koprivna upitanju pobrinuo se Koprivljanski sveštenik protojerej stavrofor Jadranko Stojanović koji nas je uputio na nove probleme ove porodice. Naime kako uskoro dolazi zima i svako ima potrebu za ogrijevom, ova porodica naišla je na problem, stari šporet koji su imali dotrajao je više nije mogao da služi svrsi. Kako Mioljka sa djecom ne bi dočekala zimu u hladnim prostorijama ona se obraća svešteniku i moli za pomoć a sveštenik Jadranko koji je i sam član naše organizacije obraća se našoj organizaciji. Uprava organizacije ovaj slučaj uzima kao prioritetan i evo danas ovoj porodici uručišmo šporet tako da će zimu spremna dočekati. Pored šporeta sveštenik Jadranko je Mioljki uručio 70 franaka koje su poslali članovi Udruženja Koprivljana iz Švajcarske, a sa kojim će kako i sama kaže Mioljka platiti obaveze za struju i kupiti kućne potrebštine.
Ovom prilikom zahvaljujemo se Ocu Jadranku na tome što je uvijek uz svoje parohijane jer nije ovo prvi put da on uočava probleme svojih parohijana i iznosi ih upravi Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“,na čemu mu se kao svešteniku a prije svega kao čovjeku zahvaljujemo što čini za svoju parohiju.
Takođe zahvaljujemo se i trgovini ,,Stojanović-D“ koji su i ovaj put spustili nam znatno cijenu šporeta i omogućili transport šporeta do Koprivne i tu su bila dva njihova radnika koji su pomogli u montaži i ugradnji šporeta.

Pored posjete porodici Todorović,posjetili smo i danas baku Mišić Savku (1945. godište) u Koprivskoj Trebavi. Baka Savka živi sama u kući koju je 2009. godine Crkvena opština Koprivna zajedno sa narodom iz ovoga kraja podigla iz temelja kako bi ova baka imala dostojan život čovjeka. Savka je sama bez ikoga na ovome svijetu ali da tako ne bude pobrinili su se članovi Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ koji nakon što uručiše šporet Mioljki i djeci, obiđoše ovu baku i uručiše joj paket hrane i higijenskih namirnica.
Baka Savka je se ovim putem zahvalila i izjavila za naš sajt:
–  “Hvala vam draga djeco što mi pomogošte u ovim teškim vremenima za mene. Čitav život sam radila i kućila koliko mogu, evo do prije par mjeseci radila sam na dnevnicama ali više ne mogu, starost me pritisla i izdala me snaga. Hvala i ocu Jadranku jer je me se sjetio i pomogao mi kao neko moj najrođeni.” – reče nam baka Savka.

U ovoj akciji ispred Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“prisutni su bili Aleksandar Zarić-član Izvršnog odbora, Milica Stefanović-član organizacije, te omladinac Savo Savić.

Aleksandar Zarić rekao nam je za naš saj povodom ove akcije sledeće:
–  “Veoma mi drago što sam učestvovao u ovoj akciji jer kao čovjek i roditelj mnogo me potresla priča o porodici Todorović koju smo danas obišli. Veoma mi je žao ove male djece ali opet drago mi je što su uz pomoć naše organizacije riješili mnoge svoje probleme pa će i njihov život biti na neki način lakši. Još bih dodao da mi je takođe drago što sam upozna baku Savku jer ta baka toliko zrači pozitivnom energiom jer i usred svoje neimaštine uvijek je vedro raspoložena i za priču i šalu“-zaključio je Zarić.

Ova akcija ima još jednu posebnost,nakon uručene pomoći našem sugrađaninu Miloradu Saviću našoj organizaciji pristupio je njegov sin Savo Savić koji je uključen u omladice i odmah izrazio želju da pomaže drugima.

Savo otkud ti ideja da budeš naš član?
–   “Kada ste obišli mene i moga oca i uručili nam šporet, paket hrane a kasnije i sećiju odmah u meni je proradila želja da budem vaš član. Ja nemam sredstava da vam pomognem financiski ali kada god mogu pomoći ću u akciji podjele pomoći jer i sam znam koliko smo i ja i moj otac bili srećni jer znamo da nismo zaboravljeni i da na ovome svijetu ipak ima ljudi koji su spremni pomoći kad god treba.”- zaključio je Savo.

Mi Savi želimo dobrodošlicu u našu veliku humanu porodicu i pozivamo sve omladince koji žele biti naši članovi da se obrate našim starijim članovima ili omladincima.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor / foto: Srcem za Modriču

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...