Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / USPEŠAN NA SVIM POLJIMA

USPEŠAN NA SVIM POLJIMA

Miroslav Lukanović, čuvar mreže dobojske Sloge, ruši sve prepreke

DOBOJ – Samo onaj ko nije pokušao nije ni uspeo. Nikada! Čuvar mreže dobojske Sloge, Miroslav Lukanović, lep je primer da se sve može kada se hoće. Prvi dani i nedelje 2017.godine su mu kao najlepši san. I želi da traje.

„Ova godina počela je za mene veoma uspešno, samim tim što sam završio fakultet i postao dipl.ing.saobraćaja. Osećaj kao iz bajke. Dakle, važno poglavlje svog života sam uspešno priveo kraju. Sada će se, nadam se, otvoriti mnoga polja na kojim treba da rastu uspesi. Inače, Sloga je poznata po tome da ima veliki broj visokoobrazovanih fudbalera, a golmani su uvek bili inteligentni. Iako postoje neke druge priče i predrasude o njima“, kazuje Lukanović, smeškajući se.

Dobojlije trenutno nisu kod kuće. Na pripremama su u Banja Vrućici kod Teslića. Vredno rade, trebaće im.

„Što se tiče priprema, trenutno se nalazimo u Banji Vrućici na sedmodnevnim pripremama. Radimo  punim intezitetom, treniramo tri puta dnevno. Za sada ide sve po planu, nema povređenih. Svi smo u trenažnom procesu. Sloga je tim svetle tradicije. U dva maha su bili član 2.lige SFR Jugoslavije, a bili su i prvi finalisti Kupa Republike Srpske, pa u dva maha vicešampioni Srpske. Dakle, gradeći svoje ime mi čuvamo obraz i ugled Sloge i čast fudbalskog Doboja“, svestan je čuvar mreže „crveno – belih“.

Mlad čovek ima tovare želja…

„Što se tiče karijere, svakako da je želja za napretkom stalno prisutna. Međutim, znajući da godine prolaze vreme je da se razmišlja o nečemu sigurnijem. Bojim se da bavljenje sportom kod nas nema perspektivu. Evo, uspeo sam na golu Sloge da potpisnem standardnog Stefana Milkanovića, mog dobrog drugara iz Broda. Ocenjuju me u Doboju najvišim ocenama. Možda stigne poziv i od zvučnijih imena, većih kolektiva. Međutim, meni je 25 godina. Šta kada stignu četrdesete? Dakle, treba imati sigurniji izvor finansiranja i privređivanja“, zrelo će Lukanović.

Da, njegovi studentski dani su prošlost. Studentsku menzu zamenila je kuhinja majke u Modriči. Ipak, u Doboju će ostati do leta. Možda i duže.

„Ono što ja znam, u prošlosti su gol Sloge čuvali velikani poput Fahrudina Omerovića, Gorana Gavrilovića, Dejana Plisnića… Imponuje da sam njihov naslednik. To je i obaveza više. Da budem najbolji što mogu. Da svojim partijama doprinesem da se ostvari cilj, beg iz donjeg dela tabele. U Doboju postoje fudbalski radnici koji, utisak je, dobro rade svoj posao. Stvaraju stabilnog prvoligaša i preduslove da se za izvesno vreme u ‘gradu na tri reke’ igraju i utakmice Premijer lige BiH. Ovde postoji sportska tradicija, treba je slediti i negovati“, nastavlja Lukanović.

Uspešan čovek sa 25 leta razmišlja i o tome da stane na „ludi kamen“, zašto da ne?!

„Da, imam 25 godina. Razmišljam i o tome. Postoji u gori Trebavi jedno lepo mesto koje se zove Gornja Zelinja. Tamo žive predivni ljudi koji drže do kulture, tradicije, običaja. Tamo sam upoznao svoju nagorkinju vilu još pre šest godina. Naravno, razmišljamo o skorašnjem zajedničkom životu. I to je život, sve je za ljude“, zaključio je Miroslav Lukanović, čuvar mreže dobojske Sloge.

Sa diplomom u džepu i uspesima u sportu, mladić koji „puca“ od zdravlja na koju god da krene stranu – stiće do cilja.

Život čoveka vodi do njega samog!

Autor: Slađan JEREMIĆ 

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

 

 

 

 

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...