Home / NOVOSTI / HRONIKA / Uskrs donosi radost i u porodicu Stanušić iz Garevca kod Modriče *(+TONSKI PRILOG)

Uskrs donosi radost i u porodicu Stanušić iz Garevca kod Modriče *(+TONSKI PRILOG)

RADUJU SE DOLASKU SINA I GOSTIJU ZA PRAZNIKE
Žele mir, sreću i dobro zdravlje svima

MODRIČA – Pavo i Ružica Stanušić iz Garevca kod Modriče obnovili su porušenu kuću 2005.godine. Tuđom voljom napustili su zavičaj, pa su živeli u Zagrebu punih 13 godina. Kažu da ni jedan Uskrs ne može biti mio kao na rodnoj grudi.

„Sve može biti, ali što je – je. Ovo je naša kuća i u njoj nam je i najlepše. U njoj nam je sve, ovde smo proveli svoje najbolje godine života. U biti, sve što imamo najvrednije, uz naše dete,  je u ovoj kući“, kaže Pavo Stanušić.

Supruga mu Ruža objašnjava kako izgleda trpeza jedne hrvatske porodice u Posavini na dan Isusovog uskrsnuća.

„Priprema se kuhano meso, šunka, vadi se kulen suhi, kobasice, kuhana jaja, mladi sir… Sve to nosi se subotom ujutro na posvećenje u crkvu. Onda se ujutro ustane rano, umije se, popije se kava, prostre se stol i prvo se jede to blagoslovljeno jelo. Onda za ručak imamo juhice, pečenje, krompir, mlada salata, kolači… Okupi se rodbina i bude nam lepo“, kaže Ruža Stanušić.

Čekaju sina da dođe

Stanušići imaju sina koji živi u Zagrebu, ali voli doći u Posavinu.

„Imamo sina, to je sada veliki dečko.  On je malo ovde sa nama, malo u Zagrebu. Čekamo sada da dođe, obradovaće nas“, kaže Ruža.

Na Uskrs Stanušići ne odlaze od kuće, ali se raduju svakom ko se pojavi.

„Uglavnom dolaze gosti kod nas. Mi ovde sada živimo, imamo dosta familije i oni taj dan dolaze kod nas. Očekujemo brata od muža i njegovu suprugu, Marka i Vesnu. To nam je svima poseban dan. Dođu nam i prijatelji i kumovi na kavu u popodnevnim satima“, dodaje gospođa Stanušić.

Poruke najlepših želja i ljubavi među narodima

U susret Uskrsu, Stanušići su imali jasne poruke.

„Imamo poruke najlepših želja. Da bude što više ljubavi među narodima. Da se uvažavamo, cenimo i poštujemo. Kada smo zajedno i kada se volimo, svi imamo više. Svi moramo svima da želimo dobro, da nas dobro snađe“, kaže Pavo Stanušić.

„Da nas prate dobro zdravlje, uspeh i sreća. Da među ljudima dominira sloga i mir u čitavom svetu“, nadovezala se Ruža.

Supružnici Stanušić iz Garevca kod Modriče drže do sebe i svoga, do vere i tradicije.

Kažu da svima dobro žele…

Autor: Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...