Home / NOVOSTI / HRONIKA / Uskoro uspostavljanje centra za zdravo starenje u Modriči

Uskoro uspostavljanje centra za zdravo starenje u Modriči

U Modriči je, zahvaljujući sredstvima Odjeljenja za humanitarnu pomoć i civilnu zaštitu Evropske komisije u BiH u iznosu od 120.000 KM, u toku rekonstrukcija i opremanje objekta Udruženja penzionera u kome će početkom 2015. godine biti uspostavljen centar za zdravo starenje.

Majda Prljača, portparol Populacionog fonda UN /UNFPA/ u BiH koji u saradnji sa opštinom Modriča implementira projekat, rekla je Srni da uspostavljanje centra u ovom gradu predstavlja dio projekta koji UN i EU realizuje u BiH pod nazivom “Danas za nas”.

“Nakon uspostavljanja, centar u Modriči biće dio mreže `Centri za lica treće životne dobi` u FBiH i Republici Srpskoj”, rekla je Prljača i istakla da je, osim Centra u Novom Sarajevu koji je počeo sa radom, u toku uspostavljanje i centra u Domaljevcu u Posavskom kantonu.

Prljača je naglasila da su u Modriči završeni radovi na rekonstrukciji objekta u skladu sa projektnom dokumentacijom preduzeća “Braća Mićić” iz Modriče, koje vrši i stručni nadzor radova koje izvodi preduzeće “Proda mon” iz Doboja.

Prema njenim riječima, u prvoj fazi rekonstrukcije zamijenjen je dotrajali krov, spoljna i unutrašnja stolarija, renovirana fasada i unutrašnji zidovi, sanirani toaleti i postavljeni podovi u prostorijama ukupne površine 71 metar kvadratni.

Prostorije će biti prilagođene starim licima i invalidima koji će moći svakodnevno da se druže uz bavljenje različitim kreativnim aktivnostima.

U zatvorenom i dvorišnom prostoru Centra, koji će biti opremljen različitim rekvizitima, biće realizovane aktivnosti preventivno-korektivne gimnastike, a korisnici će moći organizovati kulturne i sportske manifestacije.

Predviđene su i posjete stručnjaka iz različitih oblasti koji će korisnicima davati savjete i informacije o aktivnom življenju, poboljšanju zdravlja, kao i o ostvarivanju prava iz različitih oblasti.

Prljača je podsjetila da je u novembru u Novom Sarajevu održan dvodnevni seminar za predstavnike opština Modriča i Domaljevac, u okviru koga je organizovana posjeta Centru, ranije formiranom u ovoj opštini u Federaciji BiH.

Preuzeto sa : Centar za zdravo starenje Modriča

Izvor: SRNA

Slike: fb stranica Centra za zdravo starenje Modriča

Najnovija informacija: Otvorenje Centra je u srijedu, 11.02.2015. godine od 12,00 časova.

Kao dopunu gornje informacije dodajemo album slika sa fb stranica Centara a koji predočava početak aktivnosti na uspostavljanju Centra za zdravo starenje u Modriči.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...