Home / NOVOSTI / HRONIKA / Uručeni ključevi stambene jedinice Stani Rakić

Uručeni ključevi stambene jedinice Stani Rakić

Povodom vaskršnjih praznika, načelnik opštine Mladen Krekić 24. aprila 2019. godine uručio je ključeve stambene jedinice Stani Rakić, korisniku iz socijalne kategorije.

 

Objekat je dio stambenog niza od 22 stambene jedinice u ulici Vasilija Ostroškog u Modriči.  Stambene jedinice su izgrađene u okviru projekta „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja“ – CEB 2. Korisnici pomenutih objekata su samci iz kolektivnog i alternativnog smještaja kao i lica iz socijalnih kategorija, koji su useljeni početkom decembra 2018. godine. Danas dodijeljena stambena jedinica je nova, nekorištena i kompletno opremljena za humano stanovanje.

 

Korisnik stambene jedinice Stana Rakić rođena je u Gostoviću, opština Zavidovići. U prijeratnom periodu živjela je u porodičnoj kući koja je u toku ratnih dejstava uništena i nije obnovljena. Korisnik je socijalne pomoći. Živjela je u domaćinstvu sa starijom sestrom Radojkom u neuslovnom objektu za stanovanje. Stana se nalazila na verifikovanoj listi od strane Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Republike Srpske.

„Veoma mi je drago što povodom vaskršnjih praznika mogu obradovati lice kome je rješavanje stambenog problema zaista bilo neophodno. Imajući u vidu da imenovana ima status raseljenog lica, stambeno nezbrinuta i korisnik je  socijalne pomoći, realizacijom projekta CEB 2  uspjeli smo riješiti njen stambeni problem“, rekao je načelnik Krekić.

 

 

Stanin brat Božo Rakić zahvalio se u ime sestre, istakavši da ovaj momenat dugo čekaju, te da su danas srećni jer su pred veliki praznik Vaskrs riješili tako važno pitanje.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...