Home / NOVOSTI / HRONIKA / Uručena pomoć porodici Petrović iz Babešnice (FOTO)

Uručena pomoć porodici Petrović iz Babešnice (FOTO)

MODRIČA – Tročlanoj porodici Petrović iz Babešnice uručeni su namještaj i novčana pomoć prikupljeni u humanitarnoj akciji Opštinske boračke organizacije Modriča, potvrđeno je Srni u ovoj organizaciji.

Borislavu /18/, Dragani /16/ i Vladi /11/ Petrović iz Babešnice, koji od ove godine žive bez oba roditelja, uručeno je 1.000 KM i montirana peć na čvrsto gorivo i ugaona garnitura, koje su kupljene sredstvima prikupljenim u humanitranoj akciji.

Модрича - ОБО Модрича - хуманостPredsjednik Opštinske boračke organizacije Modriča Milutin Vračević rekao je da je u akciji prikupljeno ukupno 2.200 KM, od čega pola na humanitarnoj večeri održanoj u saradnji sa Srpskim kulturnim centrom Modriča i pola od donatora.

Vračević je naveo je ova organizacija prije mjesec dana saznala da troje djece borca prve kategorije živi u teškim uslovima.

On je ranije napomenuo da je Boračka organizacija pokrenula i inicijativu kod nadležnih opštinskih i institucija Republike Srpske za smještaj Petrovića u Modriči i zaposlenje Borislava, da bi lakše školovao mlađeg brata i sestru.

Модрича - Петровићи - кућаU nedovršenoj kući, čiju gradnju je započeo njihov otac, Borislav živi sa sestrom – učenicom prvog razreda srednje frizerske škole i bratom – učenikom šestog razreda osnovne škole u Modriči.

Borislav, Dragana i Vlado žive bez oca Vaskrsija, borca prve kategorije, koji je preminuo 2013. godine i majke Stojanke koja je umrla prije četiri mjeseca.

Borislav je rekao da do sada nije tražio posao zbog obaveza u domaćinstvu i brige o sestri i bratu.

– Dobio sam obećanje od jednog privrednika u Modriči da će me zaposliti – rekao je Borislav i naglasio da će prihvatiti posao.

On je zahvalio na donaciji posebno za namještaj u čijom je montiranju učestvovao.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Odličan start kviz ekipe „Svetosavci“ iz Modriče

Modriča, 30.01.2023. – Takmičari „Svetosavci“ iz JU Osnovne škole „Sveti Sava“ Modriča kako prethodne tri godine, tako i ove školske godine uzeli su učešće na međunarodnom kviz takmičenju „Nemanjići – ...