Home / NOVOSTI / HRONIKA / UG “Budućnost” organizovalo pričaonicu na temu nasilja sa muškarcima iz zajednice *(FOTO+VIDEO)

UG “Budućnost” organizovalo pričaonicu na temu nasilja sa muškarcima iz zajednice *(FOTO+VIDEO)

Udruženje građana “Budućnost” nastavilo je sa aktivnostima povodom obilježavanja globalne kampanje “16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama”, te su danas u prostorijama Muškog centra organizovali događaj pod nazivom “Pričaonica sa muškarcima iz zajednice”, koja se provela pod motom “odgovorni zajedno”.

“Odgovorni zajedno” je slogan kampanje koja se, u okviru 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama, realizuje zajedno sa evropskom Mrežom za rad sa počiniocima nasilja (European Network for the Work with Perpetrators of Domestic Violence- WWP EN) s ciljem ukazivanja na značaj uključivanja kako institucija, tako i pojedinaca u borbu protiv nasilja nad ženama.

Današnji događaj okupio je muškarce iz Modriče, koji su svojim  dolaskom i učešćem na interaktivnoj radionici, dali doprinos ovoj veoma važnoj temi.

Radionicu su vodili socijalni radnici zaposleni u Muškom centru, a razgovaralo se o nasilju generalno, o radu Muškog centra, te su se popunjavali upitnici u kojima su učesnici iskazali svoje mišljenje i stavove o nasilju.

“Udruženje građana “Budućnost” već dugi niz godina daje svoj doprinos kampanji organizujući niz aktivnosti kojima podižemo svijest javnosti o ovoj veoma važnoj temi. S obzirom da Muški centar u okviru udruženja djeluje punih osam godina, željeli smo da jedna od aktivnosti bude realizovana upravo u prostorijama centra, u prisustvu naših sugrađana, te da na jedan neformalan način razgovaramo o problematici o kojoj se ovih dana razgovara u cijelom svijetu”, rekla je Dajana Ilić, stručna saradnica za odnose s javnošću UG “Budućnost”.

UG “Budućnost” je od 2015. godine član evropske Mreže za rad sa počiniocima nasilja, a od septembra 2017. godine i član upravnog odbora. Ovo je prva zajednička kampanja koju pored UG “Budućnost” provodi još 18 organizacija širom Evrope.

Informacije: UG “Budućnost” Modriča
Foto / obrada priloga: Zlatko Huravik / modričainfo

 

Video koji slijedi snimljen je još 2010. godine povodom otvaranja ovog prvog Muškog centra u BiH te isti dodajemo kao dopunu informacija u sklopu ovog izvještaja.

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...