Home / NOVOSTI / HRONIKA / Sajam rukotvorina „Tradicija i ja“ *(FOTO+VIDEO)

Sajam rukotvorina „Tradicija i ja“ *(FOTO+VIDEO)

U Srpskom kulturnom centru, 6.  decembra 2018. godine  otvoren je Sajam rukotvorina „Tradicija i ja“ i trajaće dva dana . Organizator sajma je Turistička organizacija opštine Modriča. Otvaranju Sajma  prisustvovali su načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, izlagači i brojni gosti iz Modriče i okoline.

 

Dobrodošlicu prisutnima je poželio načelnik opštine Mladen Krekić  i zvanično otvorio Sajam. Manifestaciju su svojim nastupom uveličali mališani Dječijeg obdaništa „Naša radost“.

“Ne smijemo dozvoliti da naša tradicija padne u zaborav a organizovanjem ovakvih manifestacija ćemo to i postići . Svi izlagači su u ove proizvode unijeli dio sebe i svoje duše, što ja izuzetno cijenim. Uvijek je ovdje puno djece što i jeste cilj.  Ovogodišnji Sajam sam otvorio sa dječakom sa posebnim potrebama, jer želimo da svi građani budu uključeni u sve što se dešava u našem gradu“, rekao je načelnik Krekić.

 

Cilj manifestacije je podizanje starih zanata iz zaborava i prenošenje na mlađe generacije, te stvaranje etnološkog turističkog proizvoda i povezivanje izrađivača rukotvorina sa potencijalnim tržištem. Izložba je prodajnog karaktera, na kojoj se mogu vidjeti ručno izrađeni proizvodi od vune, stakla, konca, pruća, drveta i drugog. Učešće na sajmu uzela su  43 izlagača iz  Modriče, Banja Luke, Doboja, Brčkog,  Šamca, Dervente, Bijeljine , Vukosavlja i Prijedora.

Prvog dana Sajma održaće se  radionica za izradu proizvoda od pruća.

 

„Svake godine sarađujemo sa našim vrtićem s ciljem prenošenja tradicije na mlađe generacije, kako bi je sačuvali od zaborava. Broj izlagača se povećava iz godine u godinu, što nas  posebno raduje”, izjavila je Aleksandra Tošanović, direktorica Turističke organizacije Modriča.

U sklopu manifestacije 7. decembra 2018. godine  održaće se takmičenje kulturno umjetničkih društava sa područja opštine Modriča.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=xV849Y4yO-s[/embedyt]

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je naš rad, modričainfo produkcije, autor Zlatko Huravik.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...