Home / NOVOSTI / BiH / Nova politička stranka u Republici Srpskoj okupljena oko Kluba nezavisnih poslanika *(VIDEO)

Nova politička stranka u Republici Srpskoj okupljena oko Kluba nezavisnih poslanika *(VIDEO)

Danas je u Banja Luci u “Banskim dvorima” održan sastanak Inicijativnog odbora za osnivanje nove stranke koja nastaje iz DNS-a. 

Odlučeno je da osnivačka Skupština bude održana 22. decembra u Banja Luci, međutim još nije poznato kako će se zvati ta stranka,mada su razmatrana mnoga ponuđena imena.

Nedeljko Čubrilović je izrazio želju da ova politička organizacija postane u budućnosti zamajac razvoja političkog života u Republici Srpskoj te faktor stabilnosti u RS i BiH.

Regionalni izvršni Povjerenik za regiju Posavinu koja obuhvata Derventu, Modriču,Brod i Vukosavlje je Dragan Pajić iz Dervente. On je dobio zadatak da do 22.12.2018. odredi povjerenike stranke tj.inicijativne opštinske odbore  za opštinu Derventa, opštinu Modriča, opštinu Brod i opštinu Vukosavlje.
Prema Pajićevim  riječima, fokus će biti na dosadašnjim članovima DNS-a iz ove regije ali i drugi zainteresovani građani koji do sada nisu bili politički aktivni sa posebnim akcentom na mlade i obrazovane ljude.
Liderske pozicije biće ponuđene aktuelnim odbornicima  u Skupštinama opština  lokalnih zajednica iz ove Regije.

Na ovaj način ova stranka će dobiti politički legitimitet u Posavini sa obzirom da predstavlja ozbiljnu političku snagu u Skupštini Republike Srpske sa 4 poslanika i Predsjednikom Skupštine te predstavlja vladajući blok u RS.

Informacije: Pajić Dragan
Izvor priloga: posavina.info

Obrada Zlatko Huravik / modričainfo

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=v6ZTKWDF_4Y[/embedyt]

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...