Home / NOVOSTI / HRONIKA / Udruženje dijabetičara “Modriča-Dijabet” je trodnevnim aktivnostima obilježilo Svjetski dan dijabetesa 2019 *(FOTO)

Udruženje dijabetičara “Modriča-Dijabet” je trodnevnim aktivnostima obilježilo Svjetski dan dijabetesa 2019 *(FOTO)

Udruženje dijabetičara “Modriča-Dijabet” je trodnevnim aktivnostima obilježilo Svjetski dan dijabetesa 2019, a tema je “Dijabetes i porodica”.

Organizovano je besplatno mjerenje šećera u krvi u TC Tropic, ispred SKC Modrča, a u saradnji sa Domom zdravlja Modriča ispred ove ustanove mjereni su šećer i pritisak. Uz ovo, dijeljen je i promotivni materijal farmaceutske kuće Novo Nordisk a sve u cilju prevencije, prepoznavanja i uspješnog kontrolisanja dijabetesa. U dvije osnovne škole prikazan je dokumentarni film “Siguran unutar duge” koji je takođe pod pokroviteljstvom Novo Nordiska koji prikazuje život dječaka i njegove porodice od trenutka uspostavljanja dijagnoze DM Typ 1.
Sponzori ovih aktivnosti su: Farmaceutska kuća Novo Nordisk, Opština Modriča, JZU Dom zdravlja Modriča, Apoteka Damjanović i Medija Modriča.
Zahvaljujemo se TC Tropic i Srpskom kulturnom centru Modriča na ustupljenom prostoru za odvijanje ovih aktivnosti.

Udruženje dijabetičara “Modriča-Dijabet” je osnovano 2014-te godine i od tada aktivno radi na prevenciji i podizanju svijesti o dijabetesu kroz različite aktivnosti. Broji oko 200 članova.

Informacije / autor: Tatjana Mirković
Foto albun 1: Zlatko Huravik
Foto album 2: “Modriča-Dijabet”

Pripremio: Zlatko Huravik / Modričainfo

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Vjerovali ili ne, ima još, em poštenih, em plemenitih ljudi

Ova lijepa, skoro i nevjerojatna priča počinje objavom koju smo na Modričainfo postavili 11.06.2022. godine. Javila nam se sugrađanka Z.B.T. sa molbom da postavimo objavu, a koja je glasila, doslovno: ...