Home / NOVOSTI / HRONIKA / Udruženja za zaštitu žiranata BiH: POMOZITE STRANIM BANKAMA DA PROPADNU!

Udruženja za zaštitu žiranata BiH: POMOZITE STRANIM BANKAMA DA PROPADNU!

Gospodin Mika Nikić, član UO Udruženja za zaštitu žiranata BiH, zamolio nas je ispred navedenog udruženja da prenesemo njihovu najnoviju objavu tj. proglas, te istu prenosimo u cjelosti, kako slijedi:

P R O G L A S (BH) N A R O D I M A
POMOZITE STRANIM BANKAMA DA PROPADNU!

Narodi BiH, većina Vas pamti vremena kada je u Vašim gradovima bilo 2-3 banke, a fabrike pune naroda. Zatim su domaći političari, radi blagodeti svojih džepova, prodali naše banke.Prodajući banke, sa njima su prodali i nas. Jedna po jedna, u naše gradove su niotkuda dolazile tuđinske franšiza banke, prodajući prljavi novac uz zelenaške kamate. Kako su nas porobljavale, istom brzinom su zatvarane fabrike. Za kratko vrijeme su isplele „paukove mreže“filijala i zaposjele najprometnija mjesta i elitne zgrade.Danas su gradovi BiH prepoznatljivi samo po broju stranih banaka, dok su od fabrika ostale ruine.Zatim su uz blagoslov političkog ološa, prevarile 200 hiljada žiranata, dajući kredite pojedincima sa biroa nezaposlenih.Kao garanciju naplate su ulovile žirante.To je slika neo – liberalnog kapitalizma: na jednoj strani šaka turbo – bogataša (tajkuna), na drugoj hiljade ubogih i porobljenih.

U sjenci svega, sudnice su napunjene očajnim žirantima koji se sude sa tim prevarantima.Za učinjena zlodjela stigla ih je ipak, neočekivana božja kazna.Za rukave vuku narod da bi nekom dali novi kredit, javno glumeći dobrotvore, a tajno – putem sudova, naplaćuju sumnjive kredite.Ne može i jedno i drugo.Uskoro će i sanjati klijente.Politički ološ, koji je do ovog i doveo, danas to shvata, prećutno priznajući da je ključni uslov izbavljenja BiH naroda od neoliberalnog korporativnog ropstva, a zatim i napretka – sopstvena emisiona i poslovna(e) banka(e).Narodi koji nemaju svoje banke nisu dostojni da imaju i državu.

PROPAST STRANIM KOLONIZATORIMA!
SLOBODA POROBLJENIM NARODIMA!

Dr. oec. Mika Nikić
član UO Udruženja za zaštitu žiranata BiH,
sudski vještak finansijske struke.

Fotografija sa jednog od okupljanja prevarenih žiranata u Modriči

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...