Home / NOVOSTI / HRONIKA / Učenje za treću životnu dob

Učenje za treću životnu dob

U sklopu projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja“ koji finansira Evropska unija a sprovodi Centar za promociju evropskih vrijednosti „Evroplus“ Doboj, 10. maja 2018. godine organizovana je izložba pod nazivom „Učenje za treću životnu dob“ na Trgu dr Milana Jelića.

Izložba je organizovana povodom „ Dana Evrope “ u saradnji sa Opštinom Modriča i Centrom za zdravo starenje. Cilj realizacije ove aktivnosti je promocija važnosti cjeloživotnog učenja za sve starosne dobi.

Na izložbi su predstavljeni radovi urađeni u dekupaž tehnici koje su kroz dvije predhodno održane radionice „Osnove primjene dekupaž tehnike“ radile korisnice Centra za zdravo starenje u Modriči: satovi, tacne, podmetači, kutije različitog oblika. Pored navedenih na izložbi su predstavljeni neki od radova koje korisnice rade kroz svoje redovne aktivnosti.

„Danas smo organizovali izložbu rukotvorina. Ponuda je zaista interesantna. Tu se nalaze radovi koji su nastali u toku radionica održanih krajem aprila, ali i drugi radovi korisnica Centra za zdravo starenje u Modriči“, izjavila je Dijana Đurđević, projekt menadžer Centra za promociju evropskih vrijednosti „Evroplus“ Doboj.

„Mi u Centru imamo redovne aktivnosti koje obavljamo a ovo je jedna dodatna aktivnost. Ovo je jedno pozitivno iskustvo jer u budućnosti planiramo da se bavimo izradom ovih predmeta koji bi bili prodajnog karaktera i da na taj način Centar ima sopstveni izvor prihoda“, izjavila je Svjetlana Gajić,  voditeljica Centra za zdravo starenje u Modriči.

U proteklom periodu realizovane su različite aktivnosti povodom Evropskog dana jezika (Jezički kafić u kojem su učestvovala djeca ), povodom obilježavanja Sedmice cjeloživotnog učenja (Berba priča, učestvovala djeca i Berba knjiga, učestvovali odrasli).

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...