Home / NOVOSTI / HRONIKA / Još jedna donacija švajcarske Fondacije „Oberwallis – Djeca našeg svijeta“ *(FOTO+VIDEO)

Još jedna donacija švajcarske Fondacije „Oberwallis – Djeca našeg svijeta“ *(FOTO+VIDEO)

Predsjednik švajcarske Fondacije „Oberwallis – Djeca našeg svijeta“ Jozef Fuks  sa nekoliko predstavnika Fondacije, Branko Vidić, modričanin zaposlen u Švajcarskoj i načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima posjetili su  10. maja 2018. godine Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama „Sunce Obervalisa“.

Tom prilikom uručio je novu donaciju, ključeve od mini busa, koji će se koristiti za potrebe prevoza djece sa posebnim potrebama koja borave u Centru.

„Svaki put kada boravim u ovom Centru preplave me emocije. Objekat je izgrađen 2015. godine ali vidim da se jako dobro održava i dalje izgleda kao nov. Ovdje vlada ljubav i to se vidi na prvi pogled, a to je još jedan dokaz da je Švajcarska uradila dobro djelo u našem gradu, Modriči.  Obezbijedili smo bus koji smo sa zadovoljstvom predali Centru na upotrebu. Vozilo je u odličnom stanju, a to odgovorno tvrdim jer smo doputovali s njim iz Švajcarske“, izjavio je Jozef Fuks.

Sredstvima Fondacije u Modriči su izgrađeni  Dnevni centar, dječiji vrtić i kafe slastičarna.

„Više se ne može reći da su ovi ljudi gosti Modriče, oni su postali domaćini Modriče. Zajedno sa svojom Fondacijom u naš grad uložili su oko 800.000 eura. Sada su dovezli vozilo koje ovoj ustanovi dajemogućnost da prevozi djecu, odu negdje na izlet i mnogo toga. Jednostavno se više ne mogu naći adekvatne riječi zahvalnosti za sve što su naši prijatelji iz Švajcarske uradili za Modriču. Pokušavamo da  im zajedno sa dječicom koja borave ovdje pokažemo koliko nam znače“, istakao je načelnik Krekić.

U Dnevnom centru trenutno boravi 47 djece, pojedini svakodnevno a povremeno djeca iz udaljenijih mjesnih zajednica zbog problema prevoza, ali nabavkom mini busa biće im omogućen svakodnevni boravak.

„Kada sam prošle godine posjetio Centar u razgovoru sa zaposlenima uočio sam potrebu nabavke vozila za potrebe prevoza djece iz udaljenijih mjesnih zajednica do Centra. Po povratku u Švajcarsku ispričao sam Jozefu za taj problem. On je rekao da moramo pokušati nabaviti bus i evo uspjeli smo. Sponzor su švjcarske pošte a ja sam zajedno sa mojim prijateljima dovezao bus koji je sto posto ispravan“, izjavio je Branko Vidić.

Pored mini busa ovom prilikom doniran je didaktički materijal za potrebe Centra, kao i oprema za Planinarsko udruženje „Dobor“ i FK „Alfa Modriča“.

U znak zahvalnosti korisnici Centra, djeca sa posebnim potrebama izveli su prigodan program.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: modričainfo / Zlatko Huravik

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...