Home / NOVOSTI / HRONIKA / U SKC Modriča promovisana knjiga Milenka Popovića *(FOTO)

U SKC Modriča promovisana knjiga Milenka Popovića *(FOTO)

MODRIČA – U Srpskom kulturom cenru Modriča održana je promocija knjige “U životnom i stvaralačkom vrtlogu”, autora Milenka Popovića iz Modriče.

– Djelo svjedoči o životu i stvaralaštvu Milovana Milče Dugića /1945-1998/, sudije i slikara, iz Skugrića kod Modriče – rekao je Milenko Popović, autor knjige.

On je napomenuo na sinoćnjoj promociji da je Milovan Dugić završio Pravni fakutlet u Beogradu i sa 27 godina biran za sudiju Osnovnog suda u Modriči, imao je talenta za slikanje, bavio se fudbalom, šahom i borilačkim sportovima.

Popović je naglasio da je Dugić imao pozitivan uticaj na društvena, kulturna i sportska dešavanja u Modriči.

Prema Popovićevim riječima, knjiga je treća u izdanju Srpskog kulturnog centra, kojom Biblioteka “Zavičajne sveske”, nastoji da od zaborava sačuva ljude i djela značajna za Modriču.

– U prethodne dvije knjige predstavljen je život i djelo pjesnika Zdravka Gajka Popovića i novinara i publiciste Petra Jovića iz Modriče – podsjetio je Popović i naglasio da je u ovoj opštini živjelo više od 100 građana čije stvaralaštvo i rad treba zabilježiti i sačuvati za buduće generacije.

Recenzent Marko Raulić, književnik iz Modriče, rekao je da je u prvom dijelu knjige opisan život Milovanov u rodnom Skugriću, školovanje, studentski dani u Beogradu i njegov povratak u Modriču.

– U drugom dijelu je predstavljeno 26 slika nastalih u rodnom Skugriću – rekao je Raulić.

On je naglasio da će knjigom Milenka Popovića, osim rodbini i prijateljima, sudija i slikar Milovan Milče Dugić biti predstavljen široj javnosti.

Izvor: Glas Regije / SRNA

 

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto i video: Studio MDINFO PRODUKCIJA s.p. Modriča – modričainfo / Zlatko Huravik

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...