Home / NOVOSTI / HRONIKA / U pripremnim odjeljenjima 60 djece

U pripremnim odjeljenjima 60 djece

MODRIČA – Dječije obdanište “Naša radost” Modriča i ove godine će u svojim prostorijama realizovati program pripremnih odjeljenja koji za 60 djece sa prostora opštine finansira Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Direktor Dječijeg obdaništa LJubica Đekić rekla je Srni da će besplatan boravak djece u obdaništu, koja nisu bila obuhvaćena nijednim vidom predškolskog obrazovanja, trajati tri mjeseca.

– U program pripreme za početak školovanja biće uključeno i 40 djece koja trenutno koriste usluge ove ustanove – rekla je Đekićeva i istakla da će ukupan broj djece biti poznat kada počnu sa radom pripremna odjeljenja.

Program pripremnih odjeljenja trajaće od 7. marta do 31. maja. Boravak djece u obdaništu organizovaće se radnim danima od 16.00 do 19.00 časova.

Obdanište će obezbijediti prostor, dok će Ministarstvo obezbijediti didaktička srestva, te finansirati rad vaspitača.

Na prostoru Modriče prošle godine u prve razrede osnovnih škola “Sutjeska” i “Sveti Sava” upisano ukupno 217 djece, od kojih je 100 prošlo pripremu za početak školovanja.

Osnovno obrazovanje i ove godine u opštini Modriča započeće oko 220 mališana, od čega će 100 biti obuhvaćeno pripremom za upis u školu.

Godišnje u obdaništu “Naša radost” kroz različite sadržaje vaspitno obrazovnog procesa i specijalizovanog programa prođe više od 150 djece, uglavnom iz gradskih mjesnih zajednica Modriče, rekla je Đekićeva.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...