Home / NOVOSTI / HRONIKA / U OŠ “Sveti Sava” u Modriči na originalan način obilježen svjetski Dan zdrave hrane *(FOTO)

U OŠ “Sveti Sava” u Modriči na originalan način obilježen svjetski Dan zdrave hrane *(FOTO)

Svjetski dan hrane (World Food Day, WFD) utvrđen je od strane zemalja članica Organizacije za prehranu i poljoprivredu (FAO) na dvadesetoj konferenciji Organizacije za prehranu i poljoprivredu oktobra 1979. godine, te se odabrani datum, 16. oktobar, slavi istovremeno kao i godišnjica osnutka te organizacije.
U svijetu se na razne načine obilježava ovaj datum ali svugdje je osnovni motiv upoznavanje javnosti sa značajem pravilne ishrane kao najvažnijeg faktora za dobro zdravlje. Naravno, edukacija najmlađih je vrlo važna da bi se od malih nogu sticale i navike za zdravu ishranu.

U Osnovnoj školi “Sveti Sava ” u Modriči takođe na adekvatan, ali i originalan način obilježavaju ovaj dan i to upravo sa najmlađim polaznicima škole.
O tome nas je kraćim tekstom i slikama obavjestila učiteljica Sanja Popović, i evo šta saznajemo.

Već treću godinu, povodom 16. oktobra, svetskog dana zdrave hrane, učiteljice sada drugog razreda Vesna Filipović, Sanja Popović i Dijana Lazić, obilježavaju ga na veoma poseban način. Svoju ideju su proširile uvodeći i maminu kuhinju kao nezaobilazan dio ishrane. Njihovi učenici zajedno sa roditeljima već tri uzastopne godine sprovode ovu ideju.
Za pohvalu je i to što se dva puta sedmićno za užinu donosi isključivo voće i mamina kuhinja.
Ovu “zdravu” naviku planiraju ponavljati svake godine povećavajuci po jedan dan.

Zahvaljujemo se učiteljici Sanji Popović na informacijama i odličnim slikama koje dajemo u prilogu, a njoj i kolegicama Vesni i Dijani čestitamo na inicijativi i trudu koji ulažu u edukaciju naših najmlađih sugrađana.

Informacije i fotografije: Sanja Popović
Pripremio: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...