Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježena godišnjica od otvaranja Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i Kafe poslastičarnice *(FOTO+VIDEO)

Obilježena godišnjica od otvaranja Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i Kafe poslastičarnice *(FOTO+VIDEO)

Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama Sunce Obervalisa počeo je sa radom u oktobru 2015. godine a  Kafe slastičarna u sklopu Centra u oktobru 2017. godine.

Godišnjica ovih značajnih događaja za naš grad  obilježena je danas, 17. oktobra prigodnim sadržajem.

U Centru je priređeno druženje i priredba u izvođenju djece sa posebnim potrebama. Događaju su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, predstavnici Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima opštine Šamac i Modriča, predstavnici škola, Centra za socijalni rad i roditelji mališana koji borave u Centru.

 

„Ovo je kuća ponosa u našem gradu. Zajedno sa našim prijateljima iz Švajcarske, Brankom Vidićem, Udruženjem i drugim ljudima dobre volje uspjeli smo u svemu ovome. Svaki dan u Centru boravi oko pedeset djece. Vidi se ogroman napredak na njima i ja sam oduševljen“, istakao je načelnik Krekić.

 

Izgradnju i opremanje objekata, kao i objekat novog  dječijeg vrtića   finansirala je švajcarska Fondacija „Oberwallis – Djeca našeg svijeta“, koja je za realizaciju ovih projekta obezbijedila 800.000  hiljada evra. Opština Modriča je obezbijedila ono što je po dogovoru bio njen dio obaveza.  Pripremljena je urbanistička dokumentacija, urađen projekat, obezbjeđeno i pripremljeno zamljište za izgradnju, te priključci objekta na infrastrukturu.

„Ovaj Centar jako puno znači za nas roditelje jer se uočava ogromna razlika kada sa djecom rade stručnjaci a ne samo roditelji. Veliki napredak se osjeti u njihovoj socijalizaciji. Sve čestitke ovim mladim ljudima koji se maksimalno zalažu u svom radu da bi postigli što bolje rezultate sa našom djecom“, izjavila je Ljiljana Vidić, predsjednica Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima opštine Modriča.

Usluge Centra trenutno koristi  47 djece. U Centru svakodnevno boravi  njih oko 20 sa kojima rade osobe koje su kvalifikovane za rad sa djecom sa posebnim potrebama. Radno vreme je od ponedeljka do petka od 8ºº do 15ºº časova.

„Veliki je napredak i dosta rezultata iza nas u protekle tri godine. Na današnjoj priredbi nismo uspjeli da pokažemo šta sve ova djeca umiju i koliko su postigli“, rekla je Jelena Antić, voditeljica Centra.

 

Druženje je nastavljeno u kafe poslastičarnici a priređena je i rođendanska torta. U objektu su zaposleni roditelji djece sa posebnim potrebama i u proteklom periodu postigli su značajan uspjeh u svome radu.

 

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...