Home / NOVOSTI / BiH / U NSRS-u održana komemorativna sjednica povodom smrti Sulejmana Tihića

U NSRS-u održana komemorativna sjednica povodom smrti Sulejmana Tihića

Povodom smrti Sulejmana Tihića, predsjednika Stranke demokratske akcije i predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, u narodnoj skupštini RS-a održana je komemorativna sjednica kojoj su prisustvovali brojni predstavnici političkog i javnog života ovog bosanskohercegovačkog entiteta.

“Sulejman Tihić je bio dobar čovjek, uzoran otac, suprug i djed i veoma odgovoran i sposoban političar. Predsjednik Tihić dao je nemjerljiv doprinos procesima reintegracije BiH, pomirenja i obnove povjerenja među narodima narušenog agresijom na BiH, te izgradnji institucija BiH”, kazao je u obraćanju prisutnima potpredsjednik SDA Sadik Ahmetović.

Dodao je da će Tihića svi pamtiti po pregalačkoj borbi i radu za prava prognanih i raseljenih i drugih žrtava rata na teritoriji cijele BiH, posebno za područje entiteta RS.

“Zauvjek će ostati u sjećanju njegovi hrabri i beskompromisni istupi u Parlamentu entiteta RS, kada se vodila oštra borba za uklanjanje političkih i sigurnosnih barijera u realizaciji Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma”, rekao je Sadiković.

Uz podsjećanje da je u svojoj političkoj karijeri Tihić kao poslanik SDA, a potom i potpredsjednik Narodne skupštine RS-a djelovao u ovom bh. entitetu, potpredsjednik Narodne skupštine RS Ramiz Salkić kazao je da se dugo nakon njegove smrti u političkom životu neće pojaviti neko ko će imati toliki stepen političke tolerancije i razumijevanja.

“Izgubili smo veliku podršku u našem radu, ali i ovaj komemorativni skup je dokaz da ćemo njegovim putem nastaviti da kročimo u ovom entitetu”, istakao je Salkić.

Momir Malić, predsjedavajući Vijeća Naroda RS istakao je da će Tihića zauvjek pamtiti kao “čovjeka koji se za svoje političke stavove časno borio i bez uvrede drugih. Ostat će mi, kao čovjek, u najljepšem sjećanju”, dodao je Malić.

Izvor: Oslobođenje

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...