Home / NOVOSTI / BiH / U NSRS-u održana komemorativna sjednica povodom smrti Sulejmana Tihića

U NSRS-u održana komemorativna sjednica povodom smrti Sulejmana Tihića

Povodom smrti Sulejmana Tihića, predsjednika Stranke demokratske akcije i predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, u narodnoj skupštini RS-a održana je komemorativna sjednica kojoj su prisustvovali brojni predstavnici političkog i javnog života ovog bosanskohercegovačkog entiteta.

“Sulejman Tihić je bio dobar čovjek, uzoran otac, suprug i djed i veoma odgovoran i sposoban političar. Predsjednik Tihić dao je nemjerljiv doprinos procesima reintegracije BiH, pomirenja i obnove povjerenja među narodima narušenog agresijom na BiH, te izgradnji institucija BiH”, kazao je u obraćanju prisutnima potpredsjednik SDA Sadik Ahmetović.

Dodao je da će Tihića svi pamtiti po pregalačkoj borbi i radu za prava prognanih i raseljenih i drugih žrtava rata na teritoriji cijele BiH, posebno za područje entiteta RS.

“Zauvjek će ostati u sjećanju njegovi hrabri i beskompromisni istupi u Parlamentu entiteta RS, kada se vodila oštra borba za uklanjanje političkih i sigurnosnih barijera u realizaciji Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma”, rekao je Sadiković.

Uz podsjećanje da je u svojoj političkoj karijeri Tihić kao poslanik SDA, a potom i potpredsjednik Narodne skupštine RS-a djelovao u ovom bh. entitetu, potpredsjednik Narodne skupštine RS Ramiz Salkić kazao je da se dugo nakon njegove smrti u političkom životu neće pojaviti neko ko će imati toliki stepen političke tolerancije i razumijevanja.

“Izgubili smo veliku podršku u našem radu, ali i ovaj komemorativni skup je dokaz da ćemo njegovim putem nastaviti da kročimo u ovom entitetu”, istakao je Salkić.

Momir Malić, predsjedavajući Vijeća Naroda RS istakao je da će Tihića zauvjek pamtiti kao “čovjeka koji se za svoje političke stavove časno borio i bez uvrede drugih. Ostat će mi, kao čovjek, u najljepšem sjećanju”, dodao je Malić.

Izvor: Oslobođenje

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Mislili ste da su niske cijene jedino po čemu su Fortuna marketi prepoznatljivi?

Mislili ste da su niske cijene jedino po čemu su Fortuna marketi prepoznatljivi? Čuli ste da nudimo mogućnost dobre zarade, bez ograničenja? Imate informaciju da pružamo podršku svojim zaposlenima i ...