Home / SPECIJAL / EKOLOGIJA / U naselju Modriča Tri održana volonterska ekološka akcija *(FOTO)

U naselju Modriča Tri održana volonterska ekološka akcija *(FOTO)

MODRIČA – U naselju Modriča Tri danas je održana volonterska ekološka akcija pod nazivom “Uljepšajmo Trojku”, u kojoj je uklonjen otpad sa glavnih ulica i uređeno 20 dunuma zelene površine u ovoj modričkoj gradskoj mjesnoj zajednici.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Boro Bjelić rekao je da je u akciji, koja je održana četvrti put povodom Dana planete Zemlje, 22. aprila, učestvovalo 50 volontera, mještana Modriče Tri.

– Prikupljeno je 20 vreća krupnog otpada ilegalno odlaganog u naselju, pokošena trava uz centralne saobraćajnice i u krugu administrativno-sportskog centra, te uređen teren za odbojku na pijesku – izjavio je Srni Bjelić.

Učenici osnovnih i srednjih škola bili su najbrojniji učesnici ove akcije, čiji je cilj, osim uređenja životnog prostora, podizanje ekološke svijesti i stvaranje navika zaštite životne sredine.

Modriča Tri je novo naselje, nastalo nakon završetka proteklog odbrambeno-otadžbinskiog rata.

Модрича - екологијаNaselje ima 600 domaćinstava sa više 2.500 stanovnika, lica izbjeglih iz više od 20 opština bivše Jugoslavije.

U naselju je izgrađena elektro i vodovodna mreža, uređen administrativni centar sa sportskim poligonima, izgrađena sekundarna kanalizaciona mreža.

– U toku je priključivanje domaćinstava na kanalizacionu mrežu, nakon čega će početi asfaltiranje ulica, čija je ukupna dužina 12.000 metara – rekao je Bjelić.

Akciju, koja je završena zajedničkim ručkom volontera i rukovodstva Mjesne zajednice, podržala je lokalna uprava Modriče i donatori – privrednici sa prostora Modriče Tri.

Izvor: Glas regije / SRNA

Album fotografija koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali mi ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik, modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...