Home / NOVOSTI / HRONIKA / Predstava “DRAMATIČNO POMIRENjE“ u Plavoj sali u Modriči *(FOTO)

Predstava “DRAMATIČNO POMIRENjE“ u Plavoj sali u Modriči *(FOTO)

U petak 28.04.2017.godine u Plavoj sali  u Modriči izvedena  je predstava DRAMATIČNO POMIRENJE.

U predstavi su učestvovali mladi srednjoškolskog uzrasta iz Modriče, Tarevaca i Odžaka. Predstava svojom porukom pospješuje priču o pomirenju i izgradnji povjerenja. Čine je tri dramska performansa koje su srednjoškolci ukomponovali u cjelinu pod nazivom “Dramatično pomirenje”.

Radi se o dramskim performansima Van sebe, kojeg su priredili srenjoškolci iz Odžaka,  gdje mladi predstavljaju komunikaciju između osoba koje se ne čuju u današnjem vremenu, monolozima Od bola do smijeha kojeg su priredili članovi Sekcije mladih iz Tarevaca, te scenski obrađenim pjesmama Boje života  koju su dramski priredili srednjoškolci iz Modriče.

Predstava DRAMATIČNO POMIRENJE je nastala sa ciljem povezivanja mladih ljudi različitih nacionalnosti kroz pripremu i realizaciju predstave čime su na mladalački svojstven način omogućili doprinos pomirenju, povjerenju i razbijanju predrasuda među mladima iz susjednih gradova.

Dakle, predstava “DRAMATIČNO POMIRENJE” je projekat podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Prijateljima portala tarevci.info darujemo pregled fotografija sa ovog izvanrednog događaja.

Autor:  Mustafa Mustajbegović
Izvor: tarevci.info

Click to enlarge image p1bf2ojhs0vjq1mbl5pgbbd2rd6.JPG

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...