Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježen Dan početka borbe za oslobođenje Modriče

Obilježen Dan početka borbe za oslobođenje Modriče

Polaganjem vijenaca i parastosom, 03. maja 2017. godine obilježen je dan kada su prije 25 godina počele borbe za oslobođenje Modriče. Tim povodom na centralni spomenik borcima za Republiku Srpsku vijence su položili predstavnici Udruženja veterana rata Modriča, Opštinske boračke organizacije Modriča i opštine Modriča.

Cvijeće je položeno i u Spomen sobi Opštinske boračke organizacije, gdje su borci evocirali uspomene u prisustvu porodica čiji su najuži članovi dali svoj život za oslobođenje Modriča.

„Mi koji smo bili u Modriči u periodu april, maj, juni i juli 1992. godine ovaj dan nazivamo dan branilaca Modriče, jer na današnji dan smo oružano počeli da branimo Modriču. Istovremeno i tada smo poručivali a i sada poručujemo da su uvijek svi mogli da žive zajedno sa nama bez obzira kojoj nacionalnosti pripadaju. Mogli smo da živimo kao komšije, prijatelji i da ne pucamo jedni na druge. Osnovna poruka danas je da nam se ovo više nikad ne ponovi a i da nam Republika Srpska živi vječno“, izjavio je Vid Blagojević, predsjednik nadzornog odbora Udruženja veterana rata Modriča.

Modriča je konačno oslobođena 28. juna 1992. godine u operaciji Koridor.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U TROPIC DJEČIJIM TRKAMA U MODRIČI UČESTVOVALO 200 MALIŠANA

Atletsko rekreativni klub Modriča protekle subote organizovao je po treći put atletsku trku u dužini od 10 kilometara. Manifestacija koja ima za cilj promovisanje zdravih životnih navika te kulturnih i ...