Home / DAN OPŠTINE 2017. / U Modriči održana treća biciklijada i “Sokolske igre” *(FOTO+VIDEO)

U Modriči održana treća biciklijada i “Sokolske igre” *(FOTO+VIDEO)

MODRIČA – Povodom Dana opštine i 25 godina od operacije “Koridor 92”, u Modriči je danas održana biciklijada od crkve u centru grada do Riječana Gornjih, gdje su održane “Sokolske igre” sa više od 130 učesnika.

Jerej Goran Panjkov, starješina Hrama Uspenja Presvete Bogorodice i koordinator Svetosavske omladinske zajednice u Modriči, koja je organizator, rekao je da je cilj manifestacije evociranje uspomena na proboj koridora 28. juna 1992. godine, briljantnu i presudnu akciju Vojske Republike Srpske za Republiku Srpsku i Modriču na ovim prostorima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

– Naša obaveza je da se sjećamo učesnika Koridira, od kojih je blizu 500 boraca i civila dalo svoje živote da bi mi danas slobodno živjeli u Republici Srpskoj i našoj opštini – rekao je Panjkov.

Модрича - учесници бициклијаде и "СNakon molitve u crkvi, u rekreativnoj vožnji bicikla, na stazi dugoj 25 kilometara u oba smjera pod pratnjom policije učestvovalo je 105 biciklista.

U Sportsko-rekreativnom centru u Riječanima Gornjim je organizovano i besplatno mjerenje nivoa šećera u krvi.

Doktor u Domu zdravlja Modriča Mladen Stajić rekao je da su ovu akciju organizovali u saradnji sa Udruženjm dijabetičara “Dijabet” Modriča, te podijelili edukativni materijal o načinu prevencije i liječenju ove bolesti.

U takmičarskom dijelu manifestacije “Sokolskim igrama” održana su nadmetanja u disciplinama: skakanje u vreći, bacanje kamena s ramena, navlačenje konopca i fudbalu.

Модрича - "Соколске игре"- навлачењеMeđu djecom Danilo Petrović iz Banjaluke je najbrže prešao razdaljinu od 30 koraka u disciplini skakanje u vreći, dok je kod odraslih kroz cilj prvi prošao Darko Petrović iz Modriče.

Petar Ćirković iz Modriče najdalje je bacio kamen s ramena.

Ekipa “Kafe park” iz Modriče, u sastavu Mladen Vuković, Nenad Marjanović i Dragan Danilović, pobjednik je takmičenja u navlačenju konopca, u kojem je učestvovalo 15 ekipa u svim starosnim kategorijama, među kojima je bilo i žena.

Vršilac dužnosti predsjednika Svetosavske omladinske zajednica Modriča Boris Vuković zahvalio je učesnicima manifestacije, posebno mladim koje je pozvao da se više druže, češće borave u prirodi i bave sportskim aktivnostima.

Manifestaciju je i ove godine podržala Humanitarna organizacija “Srcem za Modriču”.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Video i album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali isto dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.
Foto: Studio MDINFO PRODUKCIJA sp Modriča – modričainfo / Zlatko Huravik

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...