Home / DAN OPŠTINE 2017. / Dovoljno mesta za sve mališane

Dovoljno mesta za sve mališane

Švajcarska fondacija uložila novac za izgradnju novog obdaništa u Modriči. Novi vrtić će primati stotinu dece u pet grupa

ŠVAJCARSKA fondacija “Obervalis – Deca našeg sveta” donirala je 550.000 evra za izgradnju novog obdaništa i kafe-poslastičarnice uz obdanište u Modriči. Povodom praznika, Dana opštine, na svečan način otvoren je novosagrađeni objekat obdaništa.

Ova fondacija je, inače, pre dve godine uložila i 250.000 evra za izgradnju Dnevnog centra za decu ometenu u razvoju, koji je sastavni deo malog kompleksa objekata za decu.

– Zahvaljujem našim prijateljima iz Švajcarske koji su nam pomogli. Na ovaj način se u Modriči rešava dugogodišnji problem čekanja na smeštaj dece u vrtić. Novo obdanište će primati stotinu dece u pet grupa – rekla je Ljubica Đekić, direktorka vrtića “Naš radost”, naglasivši da je trenutno u starom delu vrtića smešteno 150 mališana.

Novi vrtić u Modriči, u rekordnom vremenu, za svega pet meseci izgradila je građevinska firma “Braća Mićić”. U kontrolu urađenog stigli su Švajcarci.

– Prezadovoljan sam. Obišao sam novo obdanište i vidim da je sve urađeno kako smo se dogovorili i odgovara svim savremenim standardima koji su meni poznati na zapadu. Zašto mi ovde ulažemo, jednostavan je odgovor na to pitanje – u Modriči smo našli velike prijatelje kojima želimo da pomognemo – rekao je Jozef Fuks, predsednik fondacije “Deca našeg sveta”.

Otvaranje novog obdaništa je veliki dan za Modriču, poručio je načelnik ove lokalne zajednice Mladen Krekić.

– Uz pomoć naših prijatelja iz Švajcarske i našeg zemljaka Branka Vidića, koji je animirao sve, napravili smo nešto veliko za generacije i generacije budućih Modričana – rekao je Krekić.

KRST MILOSRĐA ZA “OBERVALIS”

PREDSEDNIK RS Milorad Dodik odlikovao je Ordenom krst milosrđa fondaciju “Obervalis – Za decu našeg sveta” iz Švajcarske za posebne zasluge u organizovanju i sprovođenju humanitarnih aktivnosti na prikupljanju materijalnih sredstava za pomoć namenjenu deci i omladini sa posebnim potrebama u Republici Srpskoj. Orden je Jozefu Fuksu uručio Siniša Karan, izaslanik predsednika Srpske.

Autor: Vid Blagojević

Izvor: Večernje Novosti

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...