Home / NOVOSTI / HRONIKA / U Modriči održana „Pozornica prijateljstva“ *(FOTO)

U Modriči održana „Pozornica prijateljstva“ *(FOTO)

Regionalna manifstacija pod nazivom „Pozornica prijateljstva“ održana je u Modriči 26. maja 2018. godine. Na manifestacijikoja je sportskog karaktera učestvovalo je 72 djece predškolskog uzrasta koja su se takmičila u 10 disciplina. Učestvovalo su djeca iz vrtića iz Dervente, Teslića, Broda, Šamca i Modriče, a organizator manifestacije je JPU „Naša Radost“ iz Modriče.

Pored učesnika takmičenja u sportskoj hali se okupio veliki broj gostiju, roditelja i druge djece koja su došla da gledaju svoje drugare. Na samom početku manifestacije prisutnima se obratila Ljubica Đekić, direktorica vrtića „Naša Radost“ koji je domaćin manifestacije.
„Mi smo ovu manifestaciju upriličili povodom otvaranja našeg novog vrtića. Manifestaciju smo nazvali Pozornica prijeteljstva i upravo je cilj da se djeca danas druže, zbliže i takmiče,“ rekla je Ljubica Đekić.

Takođe, prisutne je pozdravio načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, poželeo mnogo uspjeha svim učesnicima takmičenja i zvanično je otvorio manifestaciju.
„Ovo je ljepota, veći poklon Modriča nije mogla dobiti. Danas je ovdje preko 70 djece koja će učestvovati a tu su još i njihovi roditelji i drugari koji će navijati za njih. Danas su ovdje djeca iz pet opština i najbitnije je da se djeca danas osjećaju ponosna jer učestvuju na takmičenju. Ovdje nije bitno ko će pobjediti, bitno je prijateljstvo između ove dječice i svih nas koji smo ovdje. Ova djeca su naša budućnost i naša najveća radost,“ rekao je načelnik Krekić.

Nakon završetka takmičarskog dijela proglašeni su pobjednici te je izvršena dodjela pehara i medalja. Ostvareni su sljedeći rezultati po disciplinama:

Kotrljanje obruča

 1. Naša Radost, Modriča
 2. Beli anđeo, Brod
 3. Palčić, Teslić

Hod sa vrećicom na glavi

 1. Naša Radost, Modriča
 2. Radost, Šamac
 3. Palčić, Teslić

Sakupi što više loptica

 1. Beli anđeo, Brod
 2. Palčić, Teslić
 3. Naša Radost, Modriča

Muzička stolica

 1. Beli anđeo, Brod
 2. Trol, Derventa
 3. Radost, Šamac

Mali poligon

 1. Naša Radost, Modriča
 2. Trol, Derventa
 3. Palčić, Teslić

Ubaci što više lopti u koš (korpu)

 1. Trol, Derventa
 2. Palčić, Teslić
 3. Naša Radost, Modriča

Nošenje jajeta u kašici

 1. Radost, Šamac
 2. Palčić, Teslić
 3. Naša Radost, Modriča

Mala kuglana

 1. Radost, Šamac
 2. Beli anđeo, Brod
 3. Palčić, Teslić

Ples sa balonima

 1. Naša Radost, Modriča
 2. Trol, Derventa
 3. Radost, Šamac

Navlačenje konopca

 1. Trol, Derventa
 2. Palčić, Teslić
 3. Beli anđeo, Brod

U ukupnom plasmanu ekipa postignuti su sljedeći rezultati:

 1. Naša Radost, Modriča
 2. Trol, Derventa i Palčić, Teslić
 3. Beli anđeo, Brod

„Glavni cilj ovog druženja u stvari i jeste jedno dobro druženje. Međutim, znamo svi koliko je važna fizička aktivnost djece u ovom uzrastu. Mi tokom cijele godine u okviru našeg plana i programa kroz igru radimo na razvijanju motoričkih sposobnosti kod djece. Važno je razvijati timski duh i veoma je bitno da djeca prihvataju i poraze i pobjede. Njih svaki poraz pogađa a mi smo tu da već od ovog uzrasta to kanališemo na najbolji mogući način,“ rekla je Dragica Bradašević, vaspitačica iz vrtića „Naša radost“ Modriča.

Tokom manifestacije nastupilo je pozorište „Poletarac“ iz Beograda kao i kulturno-umjetničko društvao „Zavičaj“ iz Modriče. Na kraju manifestacije organizovan je zajednički ručak za sve učesnike.

 

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...