Home / NOVOSTI / BiH / U susret Prvoj ALFA uličnoj trci u Modriči *(FOTO+VIDEO)

U susret Prvoj ALFA uličnoj trci u Modriči *(FOTO+VIDEO)

O Prvoj ALFA uličnoj trci Modriča pisali smo u nekoliko navrata. Budući da je ova manifestacija nedavno promovisana i putem nekih uglednih medija, prilika je da i naše čitaoce informišemo dokle se stiglo sa organizacijom pa i da podsjetimo na neke detalje u vezi same trke.

Trka će se održati 30.06.2018. a evo šta je Danilo Vasiljević, inicijator i glavni organizator trke nedavno izjavio za portal modričainfo:
–  “ALFA ulična trka Modriča je atletska trka na 10 km. Trči se dva kruga užim gradskim jezgrom. Trka se održava u sklopu obilježavanja Dana opštine Modriča. Cilj mi je ovim događajem izvršiti sto bolju promociju Modriče i svih njenih potencijala. Tvornica obuće “ALFA” doo Modriča je generalni sponzor trke i po njima se trka zove. Što se tiče trke, ne znam koliko je ozbiljno davati prognoze unaprijed, ali moja neka objektivna vizija je da bi trebalo biti oko 300 učesnika, od toga većina gostiju. Već sad imam neke najave da će biti učesnika iz 5-6 zemalja, a ja se nadam desetak. Promoterka trke je trostruka olimpijka BH , Lucija Kimani, koja će trčati trku u Modriči. Neka od već dogovorenih imena koji će doći u Modriču ćemo objaviti naknadno, bit će tu prijatnih iznenađenja. U planu su još neka ozbiljna imena iz svijeta atletike.”

 

Prije nekoliko dana Danilo Vasiljevič, Ilija Jevtić i Lucija Kimani su gostovali na TVK3, a tema je bila upravo ulična trka u Modriči i snimak te emisije možete vidjeti u nastavku.

 

Kako saznajemo od Danila, pripreme idu po planu, a na pitanje ima li šta posebno dodati, samo je kratko rekao:
–  “Zahvalio bih se sponzorima na čelu sa d.o.o ALFA, kao i Opštini Modriča što je prepoznala značaj predstojećeg događaja i podržava ga. Pozivam sugrađane da uzmu učešće u događaju, bilo kao učesnici ili gledaoci duž čitave staze, da bodre sve takmičare. Da na taj način pošaljemo što ljepšu poruku iz našeg grada takmičarima koji nam taj dan dođu u goste.”

Isto smo pitali i gospodina Iliju Jevtića, vlasnika i direktora Tvornice obuće “Alfa” Modriča koja je generalni sponzor trke, da li nešto želi istaći, i on je izjavio:
–  “Cilj mi je da animiram mlade ljude u našem gradu da se što vise posvete sportu. Taj moj angažman ljudi prepoznaju i kroz fudbal, odbojku, košarku itd. Kada je riječ o trčanju odnosno atletici smatram da je to sport za sve uzraste i generacije i da bi svi trebali više da se angažujemo. Ja sam prepoznao potrebu da našoj Modriči vratimo epitet “grad sporta”, a 1. Alfa ulična trka u Modriči, siguran sam dosta će doprinijeti tome, naročito kada uzmemo u obzir da je već prijavljeno nekoliko stotina trkača, među kojima i poznati atletičari iz cijelog svijeta.”

Danilo Vasiljević i Lucija Kimani

Lucija Kimani, višestruka olimpijska reprezentativka Bosne i Hercegivine odazvala se našoj molbi te je za portal modričainfo odgovorila na par pitanja:

Koliko poznajete, odnosno, šta ste do sada znali o Modriči?
– 
“Nisam do sada mnogo čula o Modriči. Kada sam došla u BiH znam da je predsjednik Republike Srpske bio Milan Jelić iz Modriče, to je prvo što sam naučila o Republici Srpskoj.

Kakva su Vaša očekivanja oko našeg maratona, i imate li neku preporuku organizatorima?
–  “
Nadam se da će 1. ALFA ulična trka u Modriči biti dobro organizovana, naravno ne kao Banjalučki polumaraton, ali da će to biti dobra osnova za naredne godine kao i za formiranje trkačke zajednice u Modriči. Prve trke u nekom mjestu uvijek budu posebne.”

Vaši planovi u vezi trčanja koje imate u budućnosti?
–  “
Moj primarni cilj je ostvarenje olimpijske norme za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine”

Neka poruka modričanima za kraj?
–  “
Trebaju uvijek biti pozitivni i da kada nešto ne ide po planu trebaju ostati hrabri i vjerovati u sebe. U životu ne postoje samo tamne strane, već ga čine svijetli i “sivi” moment. Potrebno je uložiti trud kako bi bili pozitivni i ostvarili svoje ciljeve.”

 

Program / satnica 1. ALFA ulične trke

Prije stara polumaratona održat će se trke za djecu i to po sledećem rasporedu:

TRKA DUŽINA VRIJEME POL
Predškolci (2012+) 100m 18:30 Ž
Predškolci (2012+) 100m 18:35 M
1. i 2. razred 100m 18:40 Ž
1. i 2. razred 100m 18:45 M
3. i 4. razred 200m 18:50 Ž
3. i 4. razred 200m 19:00 M
5. i 6. razred 200m 19:10 Ž
5. i 6. razred 200m 19:20 M
7. i 8. razred 600m 19:30 Ž
7. i 8. razred 600m 19:40 M

 

Trke na 100 i 200 metara održavaju se na Trgu dr Milan Jelić. Start trke na 600m je sa startno/ciljne kapije, trči se do duple ulice (Gavrila Principa), zatim desno do kružnog toka, polukružno okretanje u drugu traku i trči se nazad do startno/ciljne kapije.
Učešće na trkama za predškolce i osnovnoškolce je besplatno. Nije potrebna prijava takmičara. Svi učesnici dobijaju diploma, dok su za najbolje obezbijeđene specijalno dizajnirane medalje, kao i sponzorski pokloni.
Pred kraj dječijih trka na ljetnoj pozornici ce biti zagrijavanje učesnika trke, u 20 časova je start polumaratona. Trka će da traje do oko 21.30 časova.
Proglašenje pobjednika i dodjela medalja i priznanja je nakon trke.

POZIV VOLONTERIMA
Posebnu draž svakoj trci daju volonteri, koji pomažu takmičarima i doprinose pozitivnoj atmosferi. Pozivamo zainteresovane sugrađane da se prijave za volontiranje na trci.
Za sve volontere su obezbijeđene volonterske majice, hrana i piće.
Volonteri se mogu prijaviti na sljedećim adresama:
https://goo.gl/forms/flfRDqymJq5Sh2V93 , i
https://www.facebook.com/groups/120408242088993

Ova facebok grupa je namijenjena volonterima na 1. ALFA uličnoj trci u Modriči i sva obavještenja o organizaciji trke biće vidljiva u ovoj grupi, a takođe će biti proslijeđena svima koji dostave svoju e-mail adresu.
Za više informacija možete se javiti u grupi, na FB profil trke ili na e-mail: [email protected]

 

Foto: Danilo Vasiljević
Autor: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...