Home / NOVOSTI / HRONIKA / Dvostruko slavlje u Modriči *(FOTO+VIDEO)

Dvostruko slavlje u Modriči *(FOTO+VIDEO)

Nekadašnji šampion BiH vratio se u prvoligaško društvo, dok je ženski klub osvojio titulu u Prvoj ligi RS i izborio povratak u Premijer ligu BiH.

Maj mjesec je u Modriči u znaku fudbala.

Nakon što su fudbaleri Alfa Modriče osigurali šampionsku titulu u Drugoj ligi RS, grupa “Zapad”, te nakon četiri godine izborili povratak u prvoligaško društvo srpske, titula je stigla i u ženskoj konkurenciji.

Prošle godine ŽFK Modriča ispala je iz bh. elite, ali se nakon samo jedne sezone među prvoligašima vraća u najviši rang.

Prvi put Prva liga RS za dame bila je podijeljena na dvije grupe, istočnu i zapadnu, a najbolje ekipe razigravale su za šampiona i putnika u Premijer ligu BiH.

Modričanke su u dvomeču polufinala bile uspješnije od zvorničke Drine (0:0, 10:0), da bi u finalu, pred svojim navijačima na stadionu “Dr Milan Jelić”, porazile Mladost iz Rogatice 2:0, golovima Vanje Milošević i Ajle Okanović.

Ženski fudbalski klub Modriča osnovan je 2013. godine, a već u prvoj sezoni osvojile su šampionsku titulu u Prvoj ligi RS, te osigurale promociju u Premijer ligu BiH, gdje su igrale do prošle godine, kada su morale u niži rang.

Foto: Vito Mrkonjić
Izvor: MONDO

Video i album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto i video: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...