Home / NOVOSTI / HRONIKA / U Modriči održan finalni turnir kadetskog prvenstva RS za odbojkaše

U Modriči održan finalni turnir kadetskog prvenstva RS za odbojkaše

MODRIČA – U Modriči je održan dvodnevni 21. finalni turnir kadetskog  prvenstva Republike Srpske za odbojkaše. Učešće na finalnom turniru izborili su Ljubinje, Libero i Radnik iz Bijeljine i Modriča. Odigrano je šest kvalitetnih odbojkaških utakmica, a novi šampion Republike Srpske u takmičarskoj 2017/2018.sezoni je ekipa Ljubinja.

Ljubinci su zabeležili sve tri pobede. U najboljoj utakmici turnira juniori Ljubinja bili su bolji od Modriče, pobedivši ih sa 3:2. Tako je  Modriča osvojila  drugo mesto sa dve pobede,  treće mesto  je Radnik sa jednom pobedom, a četvrto je bio Libero bez pobede.  Ljubitelji odbojke u Modirči uverili su se da odbojka na ovim prostorima ima budućnost, samo treba više ulagati u mlade odbojkaše.

„Prvi smo i drago nam je. Nismo odigrali na željenom nivou, ali smo prvaci. Svojim igračima čestitam uspeh, ostalim takmičarima čestitam na dobroj igri, a organizatorima sam zahvalan na vrhunskom domaćinstvu. Nadam se da ćemo još popraviti kvalitet odbojke“, rekao je Miloš Vuković, trener OK“Ljubinje Bankom“.

Mladi odbojkaši Modriče pokazali su svojim igrama  da je Modriča još uvek grad odbojke. Poslednjih  godina Modričani su  u samom vrhu odbojke Srpske i BiH kada su u pitanju mlađe kategorije.

„Nastavili smo biz dobrih rezultata i ove sezone u kadetskoj konkurenciji. Zadovoljni smo, mada nismo imali sportske sreće. Povredio nam se igrač, pa smo izgubili 3:2. Ljubinje je bilo bolje za nijansu i ja im čestitam. Modriča ne reba da brine za budućnost ovog sporta“, rekao je Lazo Cvijić, trener OK“Modriča“.

Po oceni  trenera sve četiri ekipe, za najboljeg igrača modričkog finalnog turnira proglašen je Aleksa Radić. Pored njega na tunriru su najavili sjanu odbojkašku budućnost desetina mladih iz Bijeljine, Ljubinja i Modriče.

„Meni ovo znači puno jer je prva titula u mom životu. Najbolja smo ekipa u RS, a posebno mi je drago što smo do uspeha stigli u jakoj Modriči“, rekao je Aleksa Radić, odbojkaš Ljubinja Bankom.

„Modriča ima kvalitet. Imamo šansu da sezonu završimo uspešno“, poručio je Igor Popović, odbojkaš OK“Modriča“.

Ljubinje i Modirča su svojim plasmanom izborili učešće na finalnom turniru gde će se voditi bitka za prvaka BiH u kadetskoj konkurenciji. Po oceni svih učesnika, odličan organizator dvodnevne smotre odbojkaške mladosti bila je Modriča, klub domaćin finalne manifestacije.

Izvo: Glas regije

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...