Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: Osamnaest godina rada Omladinskog književnog kluba “Mladost” *(FOTO)

MODRIČA: Osamnaest godina rada Omladinskog književnog kluba “Mladost” *(FOTO)

MODRIČA – Omladinski književni klub “Mladost” iz Modriče obilježio je 18 godina rada, a povodom toga održana je svečana godišnja skupština i književnom veče.

Osnivač i predsjednik Kluba Milena Drpa rekla je sinoć Srni da je za 18 godina kroz “Mladost” prošlo 150 mladih ljudi kojima Modriča može da se ponosi.

Ona je naglasila da su članovi “Mladosti”, od kojih je trenutno aktivno 20, podarili Modriči veliko kulturno bogatstvo mjereno stotinama književnih djela, kao i šest objavljenih knjiga proze i poezije.

– Veliki je uspjeh postojati punih 18 godina i okupljati mlade sa izraženim talentom za pisanje i zainteresovane za književnost – istakla je Drpa i podsjetila da je većina mladih u Klubu napisala prve pjesme, a brojni su stasali u prave pjesnike i objavili prve knjige.

Ona je napomenula da su radovi članova Kluba objavljivani u mnogim književnim publikacijama u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, dobili su brojne nagrade i priznanja, a stečena su i prijateljstva sa književnicima iz ovih zemalja.

– U ovoj godini biće štamane dvije pojedinačne zbirke pjesama – najavila je Drpa.

U okviru sinoćnje svečanosti dodijeljena su priznanja i zahvalnice članovima i prijateljima koji su dali doprinos radu Kluba.

Модрича - књижевно вече

Priznanje za rad u Klubu dobila je Dragana Tomić, član “Mladosti” od osnivanja.

– U Klubu sam zavoljela književnost, naučila da pišem pjesme i stekla brojne prijatelje – rekla je Tomićeva, magistar psihologije iz Modriče.

Klub je od osnivanja dobijao podršku opštine Modriča, a načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Ilovčević rekla je da lokalna uprava finansijski i na druge načine podržava rad Omladinskog književnog kluba čiji je rad prepoznatljiv u Modriči i regiji.

U okviru književne večeri svoje pjesme su govorili članovi “Mladosti” i književnici Marko Raulić i Gligor Muminović, prijatelji ovog Kluba.

Izvor: Glas regije

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: modričainfo / Zlatko Huravik

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...