Home / NOVOSTI / HRONIKA / U mjestu Dugo Polje evakuisani čobani i 200 ovaca *(FOTO+VIDEO)

U mjestu Dugo Polje evakuisani čobani i 200 ovaca *(FOTO+VIDEO)

MODRIČA – Pripadnici Civilne zaštite Modriča evakuisali su danas dva čobanina i oko 200 ovaca, od ukupno 700, koji su noćas ostali opkoljeni nabujalom rijekom Bosnom u mjestu Dugo Polje, na lokaciji Kutlovac kod Modriče.

Samostalni stručni saradnik za Civilnu zaštitu u Modriči Željko Terzić rekao je Srni da se spasavanje, koje je počelo jutros, odvija sporo zbog malog broja čamaca, teških uslova i udaljenosti oko 300 metara do mjesta evakuacije.

Модрича - евакуација чобана и овацаTerzić je rekao da su se specijalizovanim ekipama Civilne zaštite i Ronilačkom klubu “Vidra” u evakuaciji stoke od 13.00 časova pridružili članovi Ronilačkog kluba “Vidra” iz Gradačca u Federaciji BiH.

On je istakao da do kraja dana neće uspjeti evakuisati svu stoku.

Terzić je naglasio da je vodostaj Bosne u Modriči u stagnaciji, a da će, ukoliko ne dođe do opadanja vodostaja i samostalnog izlaska stoke, akcija biti nastavljena sutra.

Модрича - евакуација чобана и овацаTrenutno nijedno grlo, od kojih je blizu polovine jagnjad, nije uginulo, potvrdili su čobani koji su porijeklom iz mesta Bukovac, kod Travnika.

U akciji, uz asistenciju pripadnika Policijske stanice Modriča, učestvuju i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jednice Modriča.

Izvor: Glas regije / SRNA

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je sa FB stranice Dugo Polje info.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Odličan start kviz ekipe „Svetosavci“ iz Modriče

Modriča, 30.01.2023. – Takmičari „Svetosavci“ iz JU Osnovne škole „Sveti Sava“ Modriča kako prethodne tri godine, tako i ove školske godine uzeli su učešće na međunarodnom kviz takmičenju „Nemanjići – ...