Home / MAGAZIN / AUTO-MOTO / U Bijeljini prodat prvi »fićo« nove generacije

U Bijeljini prodat prvi »fićo« nove generacije

BIJELJINA – U Bijeljini je prodat prvi automobil “fijat 500”, popularni “fićo” nove generacije, rekao je Srni direktor firme “Feromont” Branislav Rajković.

Ova firma je od avgusta distributer kompanije “Fijat automobili Srbija” za tržište Republike Srpske, sa ponudom svih modela “Fijata”.

Rajković kaže da je cijena “fiće” 25.700 KM, a za Republiku Srpsku u toku je akcijska ponuda najprodavanijeg kragujevačkog modela “500 L” po cijeni od 23.300 KM.

Prema njegovim riječima, građani su zainteresovani da pogledaju novog “fiću” i da saznaju uslove kupovine, a veću prodaju očekuju od jeseni i pojačane marketinške kampanje u Republici Srpskoj.

Bijeljina je tri godine bila domaćin manifestacije “Fićijada” na kojoj su prikazani ovi jugoslovenski oldtajmeri iz zemalja regiona, a među ponosnim vlasnicima bili su i državljani Švajcarske, Austrije i NJemačke, ističu u Turističkoj organizaciji grada.

Kompanija “Fijat automobili Srbija” je vodeći izvoznik iz Srbije tokom osam mjeseci ove godine, prema listi koju je objavilo Ministarstvo finansija Srbije.

“Fijat” je za osam mjeseci izvezao automobile u vrijednosti od 947,2 miliona evra i nalazi se na prvom mjestu liste 15 najvećih srpskih izvoznika.

Prvi automobil “zastava 750”, popularni “fićo”, proizveden je 1955. godine po licenci “fijat 600” i njegova proizvodnja je trajala do 1985. godine.

Ovaj automobil bio je jedan od simbola bivše Jugoslavije i najčešće viđeno vozilo na jugoslovenskim putevima.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

MODRIČA: Direktor “Jeremija tursa” registrovao autobus sa lažnim brojem šasije

MODRIČA – Nenad Vasiljević iz Modriče, vlasnik i direktor preduzeća “Jeremija turs”, prijavljen Tužilaštvu zbog sumnje da je nabavio autobus TAM, koji je korišten za prevoz putnika, a za koji ...