Home / NOVOSTI / HRONIKA / Tvornica obuće „Alfa“ iz Modriče obeležila vredan jubilej: 20 GODINA KVALITETA *(TONSKI PRILOG)

Tvornica obuće „Alfa“ iz Modriče obeležila vredan jubilej: 20 GODINA KVALITETA *(TONSKI PRILOG)

Zapošljavaju 400 radnika

MODRIČA – Tvornica obuće “Alfa” iz Modriče danas je obeležila 20 godina rada. To je period u kome je preduzeće prešlo dug put do jednog od vodećih ove vrste u regionu, čulo se tokom svečanosti.
Oskudno postrojenje sa 13 radnika u Koprivni za dve decenije preraslo je u preduzeće sa 400 zaposlenih. Prema rečima Zorana Savića, pomoćnika ministra industrije, energetike i rudarstva RS, upravo takvu politiku zagovara Vlada RS.
„Vlada RS čini sve da pomogne ovakvim preduzećima preko raznih projekata. I preko Zavoda za zapošljavanje daje podršku i sredstva i podstiče zapošljavanje radnika. Supružnicima Iliji i Nadi Jevtić čestitam jubilej i uspešnost poslovanja“, poručio je Savić.
Svih 20 godina u Alfi radi Zoran Vidović. Danas je šef proizvodnje ovog kolektiva.
„Kada je čovek zdrav i zadovoljan, ne treba mu veće zadovoljstvo. Normalno, kada ima siguran posao i primanja, a mi to u ovom preduzeću imamo“, rekao je Vidović.

 

ILIJA JEVTIC I FRANC MILER - SARADNICI I PRIJATELJI

ILIJA JEVTIĆ I FRANC MILER – SARADNICI I PRIJATELJI

 

Proizvedeno 10 miliona pari obuće

Direktor i vlasnik Alfe, Ilija Jevtić, kaže da je ovo preduzeće prešlo dug i trnovit put do onog što je danas, lider svoje vrste u regionu.
„Danas mi nedostaje pokojni Nebojša Krekić. Na njegov nagovor sam otvorio postrojenje i došao do današnjeg preduzeća. Srećan sam da su cipele koje su proizvedene u Alfi, u mojoj Modriči, mom gradu, danas raspoređene po celom svetu. Zahvalan sam i svojim saradnicima, svim zaposlenim“, poručio je Jevtić.
Načelnik Modriče, Mladen Krekić, rekao je da je za ovu lokalnu zajednicu izuzetno važno da postoji preduzeće gde je egzistenciju pronašlo blizu 400 ljudi.
„Ono se danas ne razlikuje od bilo kog kolektiva ove vrste u zapadnom delu Evrope. Zaslužuju svaku pažnju, respekt i poštovanje. Proizvodnja i zaposlenost govore sve, zaslužuju divljenje“, rekao je Krekić.
Za vernost preduzeću 16 radnika je dobilo vredne nagrade, kao i predstavnici poznate kompanije Rihter.Za 20 godina Alfa je proizvela oko 10 miliona pari obuće. Trenutno zapošljava 400 ljudi sa 97 različitih zanimanja.

 

KNUSER DANIJEL, ILIJA JEVTIC I FRANC MILER

KNUSER DANIJEL, ILIJA JEVTIĆ I FRANC MILER

 

Nagrade

Za 20 godina rada u Alfi nagrade su dobili: Goran Jakovljević, Mara Mijatović, Ljubica Radovanović, Dragica Vidović i Zoran Vidović. Deceniju vernosti Alfi pružili su: Dragoslava Bradašević, Slaviša Ilić, Mihajlo Ješanović, Suzana Knežević, Jovo Kojić, Veselina Milošević, Svetlana Perić, Jadranka Petrović, Daniela Simić, Danka Tanasić i Desanka Živanović.
Specijalne nagrade i priznanja uručena su Alfu Neteku, predstavniku Rihtera, koju je preuzeo Knušer Danijel. Vredno priznanje dobio je i Franc Miler, prvi učitelj Ilije Jevtića u oblasti proizvodnje obuće.
I radnici su prijatno iznenadili Iliju i Nadu Jevtić, uručivši prigodne poklone za jubilej.

Autor: Slađan JEREMIĆ

 

.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...