Home / NOVOSTI / HRONIKA / TODOROVIĆI DOBILI KROV NAD GLAVOM *(FOTO)

TODOROVIĆI DOBILI KROV NAD GLAVOM *(FOTO)

Već nekoliko puta pisali smo o našim aktivnostima u Koprivni kao i aktivnostima sveštenika Jadranka Stojanovića koji je pored toga što je sveštenik u ovom selu i član Izvršnog odbora Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“. Naš veliki prijatelj sveštenik Jadranko i tokom ovih jesenjskih dana ne miruje već ide od kuće do kuće svojih parohijana i rešava probleme svojih parohijana koliko je to u njegovoj moći. Već u nekoliko navrata Otac Jadranko pokazao se kao veliki čovjek jer mnoštvo dobrih dijela učini za svoje parohijane, pa tako i ovih dana uspješno završi još jednu akciju.

Mioljka Todorović je samohrana majka  koja živi  sa dvoje djece maloljetne djece, Stefan ( 9 godina) i Danijel (7 godina). Humanitarna organizacija,,Srcem za Modriču“ već je pomagala porodicu Todorović kada je ovoj porodici urađeno kupatilo, kopanje bunara za vodu, renoviranje podova u kući, kupovina šporeta, kao i obezbijeđeni su paketi hrane i igračaka i školskog pribora za djecu. Da podsjetimo čitaoce, ova sada tročlana porodica živi bez ikakvih primanja, a da tuga veća bude prvo je 2013.godine u Sočiju poginuo Mioljkin suprug a zatim prije godinu dana umire i Mioljkin otac tako da je sada Mioljka prepušena sama sebi u odgoju dvoje maloljene djece koja tek trebaju da se školuju i uživaju u svom mladalačkom životu kao i sva djeca.

Već nekoliko puta smo posjetili ovu porodicu i uočili smo da i dalje muka muči ovu porodicu,pa je naš prijatelj i član sveštenik Jadranko odlučio da pokrene sam akciju da se konačno završi dom za ovu porodicu. Na nedovršenoj kući koju je Mioljka naslijedila od oca nije bilo krova već je kuća privremeno pokrivena da bi se posle radovi nastavili ali kako je nesreća zadesila ovu porodicu dalje nisu mogli. Vremenom je i taj privremeni krov propao te je počeo da pušta vodu u kuću, pa je često Mioljka postavljala kante da skuplja vodu koja je padala kroz plafon.

Kako smo se i sami u to uvjerili, Otac Jadranko skuplja ljude dobre volje i kreće u projekat da ova porodica dobije konačno pravi krov nad glavom. Kada nam je iznio plan, naša organizacija je jednoglasno odlučila da podrži ovu akciju sa 500,00 konvertibilnih maraka.

Više o ovoj akciji rekao nam je protojerej stavrofor Jadranko Stojanović, koji je sam vodio ovu akciju:

“Završeno još jedno djelo milosrđa na parohiji Koprivljanskoj!!!
Samohranoj majci Mioljki Todorović iz Koprivne izvršeno je prekrivanje kuće. Trenutno je u toku postavljanje pločica,sređivanje kuhinje i zatvaranje predulaza kuće. Nadamo se da ćemo i to završiti.
Odbornicima Crkvene opštine Koprivna i svima koji su radili besplatno veliko hvala uz molitvu Gospodu da im višestruko za njihov trud vrati. Hvala i onima koji su novac svoj izdvojili i to:
1. Humanitarna Nemanjići iz Tićina,Švajcarska
2. Humanitarna Srcem za Modriču
3. Jovica Radulović iz Modriče
4. Saša Stevanović iz Koprivne
5. Marko Stajić iz Koprivne
6. Nenad Ilić iz Vranjaka
7. Niko Kuzmanović iz Koprivnske Trebave
8. Milica Jevtić iz Koprivne
9. Božo Miškić iz Obudovca
10. Darko Jurić iz Teslića
11. Marko i Milka Đurić iz Koprivne
12. Slavko Marjanović iz Koprivne
13. Bojan Mićić iz Koprivne
14. Svetislav Vidović iz Koprivne
15. Crkvena Opština Koprivna
16. sveštenik Jadranko Stojanović
Ni jedan posao nije veliki ako smo svi zajedno!!! I sam car David u Psalmima kaže :” Kako je lijepo i krasno kada braća složno žive”.( Ps.1,132)
protojerej-stavrofor Jadranko Stojanović

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ se zahvaljuje,svim donatorima u ovoj plemenitoj akciji.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...