Home / NOVOSTI / BiH / Grupa ljubitelja filma iz Modriče snimila nekoliko kratkih igranih filmova *(VIDEO)

Grupa ljubitelja filma iz Modriče snimila nekoliko kratkih igranih filmova *(VIDEO)

MODRIČA, 10.10.2018. – U Modriči grupa mladih entuzijasta i ljubitelja filma snimila je već nekoliko kratkih igranih filmova. Budući da šira javnost nije još upoznata sa njihovim radom ovim putem želimo da ih predstavimo a takođe u prilogu prezentujemo njihov zadnji kratki igrani film “Jedan čovjek”.
Scenario filmova potpisuje Dimitrije Živanović, a režiju Danijel Broćilović, a za svoju produkciju su na YouTube naveli “MD Media Film”.  a naravno, imaju i svoju FB stranicu:  MD Media Film.

Danijel Broćilović

Za početak priče o njima, razgovarali smo sa Danijelom Broćilovićem, režiserom, montažerom i glumcem u ovim filmovima i on je za portal modričainfo u uvodu rekao:

“MD Media Film” je amaterska produkcija koju smo pokrenuli s jeseni 2016. godine. Nedavno smo objavili naš novi film pod nazivom “Jedan čovjek”, koji je za kratko vrijeme zabilježio veći broj pregleda na internetu. Film se gleda kako u našoj opštini, tako i u Banjoj Luci, Brčkom, Drvaru, itd.
Naši prijatelji su upoznati za ovim projektom širom naše države, ali i u inostranstvu. Ovo je veliki uspjeh s obzirom da se radilo u jako teškim uslovima.” – rekao je Danijel Broćilović.

Dimitrije Živanović

Dimitrije Živanović potpisuje scenarije, i on nam kaže:

“Od ranije sam bio upoznat sa radom Danijela Broćilovića i MD Media Filma. Ovoj ekipi iskrenih radnika i entuzijasta sam se priključio početkom ove godine. I ranije sam se bavio pisanjem literarnih tekstova. Najviše se snalazim u pisanju poezije, a moji pojedini tekstovi su objavljeni u elektronskim časopisima i sajtovima. Imam želju da ovim putem napomenem da se ovdje radi o mom prvencu u ovom poslu. Sa radom na snimanju smo počeli početkom aprila.
Cilj ovog projekta je da raširimo popularnost naše produkcije, ali i da popularišemo ovakve, ali i druge žanrove filmova na ovim prostorima. Film je ostvario dobru gledanost na našem jutjub kanalu. Ovim putem mogu da poručim da je ovo samo početak naše saradnje i da nas u budućnosti očekuje dosta novih projekata, rada, ali i dobre zabave i druženja.”

Danijel Broćilović nadodaje:

“Amaterski se bavim režijom od 2016. godine. Ljubav prema filmu kao vrsti umjetnosti i samoj režiji kao umjetnočkom pravcu sam pokazivao još dok sam bio manji. Sa društvom sam snimao razne klipove, te ih ubacivao u montažu i tako eksperimentisao. Vremenom kako sam postajao stariji, želja za režijom je postajala sve veća.

Što se tiče projekta “Jedan čovjek”, sa njim smo počeli u aprilu i na njemu radili nekoliko mjeseci. Film je snimljen u jako teškim uslovima i sa vrlo skromnim budžetom. Nekoliko puta smo htjeli da odustanemo, ali smo ipak uspjeli naći način da ga završimo. Što se tiče naših budućih projekata, imamo mnogo ideja, ali malo sredstava, te nam je cilj da u što kraćem roku prikupimo što više sponzora, kako bi naše projekte pokušali da podignemo na jedan viši nivo kada je u pitanju sama produkcija. Nemamo sredstava, ali imamo volju. Kao režiser koji je na samom početku i sa malo iskustva, ponosan sam na naš zadnji film i na ekipu koja je učestvovala u samoj realizaciji filma. Nadam se daljem razvitku naše amaterske produkcije i saradnji sa istim ljudima.”

O ovoj grupi entuzijasta i ljubitelja filma pisat ćemo uskoro a i malo više, predstaviti Vam i ostale članove tj. glumce a takođe i ostale filmove iz njihove produkcije, “Mafijaška posla” (2016), “Kuća 66” (2017), “Ponižen” (2017) i “Šah-mat” (2018).
Može se reči da iako se radi o amaterima i amaterskim kratkim filmovima, ova ekipa ima već specifičan pristup i svoj stil, a i pored neprofesionalne tehnike uradili su filmove zavidne kvalitete.
Neovisno od svega za pohvalu je njihov entuzijazam, upornost i veliki uloženi trud, i svakako zaslužuju podršku za svoje buduće projekte koje uskoro najavljuju.
UG “Modričainfo” u okviru kojeg djeluje portal i produkcija modričainfo će u okviru svojih mogućnosti dati podršku ovim mladim stvaraocima a ovim putem pozivamo i druge subjekte da se pridruže i da pomognemo ove vrlo talentovane mlade ljude u njihovom daljnjem radu.

I na kraju ovog priloga..
Ovdje možete pogledati njihov zadnji rad, kratki igrani film “Jedan čovjek”.

U opisu filma piše:
“Film je po žanru triler. Triler je priča koja spaja napetost, dramu i akciju, a u nekim slučajevima u sebi može da sadrži mistične elemente i druge slične elemente.

Likovi: Žarko Trifković – Danijel Broćilović, Petar Timotijević – Selmir Peleš, Todor Vukelić – Stefan Topić, Gavrilo Timotijević – Saša Raspopović, Jelena – Tatjana Stojanović, Sofija Dražić – Snježana Stojčević, Forenzičar – Dejan Tanasić, Angelina Timotijević – Aleksandra Vidaković.

Likovi koji se samo spominju: Minja Dražić – brat Sofije Dražić, Svetozar Popović – optužen je zbog silovanja Sofije Dražić, ali je ubijen, Rajko Trifković – otac Žarka Trifkovića (Rajko je radio u sirotištu ).

Opis filma: Nakon što Petar u novine objavi fotografiju koju nije trebalo, on biva priveden u policijsku stanicu. Priveo ga je njegov dugogodišnji prijatelj, mladi inspektor Žarko Trifković. Stvari se zakomplikuju nakon ubistva njihovog prijatelja, psihijatra Todora Vukelića. Ko je i zašto ubio Todora? Šta je to pokrenulo sjećanja na ubistva iz prošlosti? Ko je i zašto ubio Petrovog oca, Gavrila Timotijevića. Gavrilo je bio direktor doma za nezbrinutu djecu. Da li je i sam Gavrilo započeo priču ili je i on ipak samo lik koji nije imao sreće. Žarko Trifković će pokušati da rasplete mrežu ubistava, a da li će u tome i uspjeti?

Naša facebook stranica: https://www.facebook.com/mdmedia99/  Pratite nas i na instagramu: _mdmediafilm_ MD MEDIA FILM 2018.”

Na kraju nam Danijel Broćilović sugeriše: ” da gledaoci dobro obrate pažnju na dijalog i na detalje u dijalogu između likova”.

Još ćemo samo dadati da su snimanju nastupili profesionalno pa čak snimili i lapsuse sa snimanja ovog filma, a isto dodajemo na samom kraju ove objave.

Autor: Zlatko Huravik / modričainfo

Snimajući ovaj film, prošli smo kroz mogo toga. Snimali smo u jako teškim uslovima. Bili smo nervozni, bolesni i umorni, a nekoliko puta smo htjeli i da odustanemo, ali ipak smo pronašli način da ga završimo. Kao i obično, tokom snimanja uvijek bude i lijepih trenutaka, koji ostanu urezani u pamećenje. Odlučili smo da napravimo kompilaciju onih najzanimljivijih. Uživajte. 🙂

MD MEDIA FILM 2018.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...