Home / NOVOSTI / SPORT / Svijet o Novaku: Žurio je na večeru

Svijet o Novaku: Žurio je na večeru

Svjetski mediji impresionirani su igrom Novaka Đokovića na startu završnog Mastersa u Londonu.

Đoković je za manje od sat vremena igre počistio sa terena O2 Arene u Londonu šampiona US Opena Marina Čilića, prenosi B92.

Novak je Hrvatu prepustio samo dva gema i dobio ga i u 11. međusobnom duelu, te nastavio seriju nepobjedivosti u O2 areni od 2011. godine.

“Đokoviću se žurilo na večeru”, jedan je od naslova prestižnog BBC-ja koji piše: “Đoković je bio nervozan na prvom servisu u prvom setu pa se Čilić nadao da će to iskoristiti, ali nakon pola sata igre Đoković je sjajnim i preciznim udarcima grabio prema pobjedi”.

Novinar Telegrafa je “privilegovan” gledanjem Đokovića, dao zanimljivu opasku o Čilićevom servisu: “Ovaj meč je sigurno bio razočaranje za sve one koji su se nadali pravom duelu. Opet, imali smo tu privilegiju da gledamo dominaciju jednog tenisera koji je u zastrašujućoj formi. Možda je Čilić mislima na Karibima, njegov servis sigurno jeste”.

Kao ključni faktor meča servis je istakao i Skaj Sports: “Čilić je zajedno s Goranom (Ivanišević) radio na svom servisu, ali Novak je i na to imao odgovor”.

“Čilić će sigurno htjeti što prije zaboraviti svog debi na završnom Mastersu. Đoković očito ima recept za Čilića i njegova je taktika večeras dosegla vrhunac. Bila mu je ovo 11 pobjeda u isto toliko mečeva”, zadivljen je i najposećeniji američki sportski sajt ESPN.

Novakom su se bavili i mediji sa kontinentalnog dijela Evrope: “Goran Ivanišević mogao je samo bespomoćno da gleda u semafor. Ovo nije bila Čilićeva veče”, piše španska Marka, a Ekip dodaje: “Čilić je očito bio impresioniran u svom prvom nastupu na završnom Mastersu, tako da je ovaj meč za Đokovića bio puka formalnost”.

U drugoj rundi Novak će igrati sa Stenom Vavrinkom, a Čilić sa Tomašom Berdihom.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U TROPIC DJEČIJIM TRKAMA U MODRIČI UČESTVOVALO 200 MALIŠANA

Atletsko rekreativni klub Modriča protekle subote organizovao je po treći put atletsku trku u dužini od 10 kilometara. Manifestacija koja ima za cilj promovisanje zdravih životnih navika te kulturnih i ...