Home / NOVOSTI / HRONIKA / Svi zahtjevi za sufinansiranje poljoprivredne mehanizacije biće odobreni

Svi zahtjevi za sufinansiranje poljoprivredne mehanizacije biće odobreni

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske dr Boris Pašalić danas je predstavnicima republičkih udruženja poljoprivrednika saopštio da je namjera Ministarstva da svi zahtjevi za sufinansiranje nabavke traktora i mehanizacije budu odobreni i isplaćeni.

Kako je vladao veliki interes među poljoprivrednicima, a u želji da Ministarstvo izađe svima u susret, odlučeno je da se sredstva iz agrarnog budžeta preraspodjele i da se prihvate svi zahtjevi pristigli za mehanizaciju, što je danas naišlo na jednoglasnu podršku predstavnika udruženja poljoprivrednika, na sastanku sa ministrom Pašalićem i njegovim saradnicima u Ministarstvu.

Podsjećamo, Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske objavila je javni poziv za kapitalne investicije u poljoprivredi, koji je zatvoren 23.maja, na kojem su se poljoprivrednici mogli prijaviti između ostalog i za sufinansiranje nabavke traktora i traktorskih priključaka odnosno mehanizacije u poljoprivredi, a po Pravilniku o kapitalnim investicijama Ministarstvo sufinansira 30 do 35 odsto uloženih sredstava u nabavku mehanizacije.

Ministarstvo je, osim toga, upoznalo poljoprivrednike da se kroz proces ocjenjivanja zahtjeva i kontinuiranu komunikaciju sa poljoprivrednicima došlo do saznanja da se pojavio jedan broj lica koja su pokušala iznuditi novčanu naknadu od poljoprivrednika kako bi im navodno obezbijedili dobijanje sredstava po osnovu javnog poziva za kapitalne investicije.

Ministarstvo ističe da su odlukom da se prihvate svi zahtjevi, samim tim svaki od ovakvih pokušaja postali bezuspješni, da su nezakoniti i da poljoprivrednici sva ovakva saznanja trebaju prijaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Izvor: Vlada RS

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...