Home / NOVOSTI / HRONIKA / SVEČANOST U DNEVNOM CENTRU ZA DJECU SA POSEBNIM POTREBAMA *(FOTO)

SVEČANOST U DNEVNOM CENTRU ZA DJECU SA POSEBNIM POTREBAMA *(FOTO)

MODRIČA, 09.12.2016. – Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom upriličena je prigodna svečanost u Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama ,,Sunce Oberwallis” u Modriči.
Organizator je bilo Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Modriča na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Slobodanom Savićem.
U prisustvu zvanica uručene su zahvalnice pojedincima, udruženjima i firmama koje su financijski ili materijalno pomagale Dnevni centar i tako davale podršku radu ovog udruženja.
Zahvalnice su dobili i volonteri koji već duže vrijeme rade sa djecom u Dnevnom centru. U sklopu svečanosti članovi Dnevnog centra izveli su prigodan program.
Na osnovu odluke UO udruženja najugroženijim članovima udruženja podijeljeno je petnaest paketa koji sadrže životne namirnice i higijenske artikle.

SLOBODAN SAVIĆ, predsjednik UO Udruženja

Predsjednik UO udruženja Slobodan Savić, je za gradski portal modričainfo dao kraću izjavu:

–  „Danas smo u Dnevnom centru održali svečanost u povodu dana invalida, 3 decembra. Prijemu su prisustvovala deca i roditelji i naši dragi gosti iz Opštine i privrednici koji su naši stalni donatori kako bi ova deca imali razloga za osmesima na licu. Ovom prilikom Upravni odbor udruženja je doneo odluku da se obezbede iz ličnih sredstava 15 paketa pomoći licima koja su trenutno najugroženija u vrednosti od 53,30 KM, koji sadrži prehrambeno higijenske artikle. Crkvena Opština Modriča je saopštila na današnjem skupu da će u povodu sv. Nikole donirati udruženju sredstva u iznosu od 1000 KM.
Ovom prilikom se svima zahvaljujemo na odvojenom vremenu i učešću u obilježavanju dana invalida.“ – zaključio je gospodin Savić.

.

.
O radu i aktivnostima Dnevnog centra objavili smo više priloga na portalu modričainfo i većinom su isti bili povodom dodjela donacija od strane udruženja, firmi ili pojedinaca koji su našli mogućnost ali i dobru volju da na bilo koji način pomognu u radu ovog udruženja.
Praktično udruženje i egzistira na taj način. Naime, trenutno postoji određeni zakonski „vakum“ tj. nedefinisanost u zakonima o finansiranju i uopšte o radu ovakvih centara i udruženja sa specifičnim djelatnostima.
U takvoj situacija i Opština Modriča ima „vezane ruke“ i nije u mogućnosti samostalno riješiti pitanje zapošljavanje stručnih lica koja trenutno rade u centru kao volonteri. Opština ipak maksimalno pomaže rad centra kroz finansiranje tekućih troškova održavanja objekta kao i troškova za električnu energiju, grijanje, vodu, telefon i internet i sličnog.
Nadati se da će se u narednom periodu ipak iznači neki adekvatan modus za rješavanje statusa volontera koji već duži period rade sa djecom u centru ali u međuvremenu ovaj centar, odnosno ova djeca koja svakodnevno borave u njemu zaslužuju pažnju i pomoć „ljudi dobre volje”.

Stoga, autor ovog teksta slobodan je podsjetiti svoje čitaoce i sve ljude dobre volje da Božić i Nova godina su tu pred nama i da je to vrijeme darivanja, vrijeme za dobra i humana djela.
Zato Vas sve pozivamo da u tim danima se sjetite i ove dječice i svojom humanošću izmamite osmjeh na njihovim licima.
Ukoliko ste u nedoumici šta donirati i kako, upućujemo Vas da se obratite direktno predsjedniku Upravnog odbora udruženja, gospodinu Slobodanu Saviću i on će Vam sigurno najbolje reči sve što treba.

Autor / foto:  Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...