Home / NOVOSTI / HRONIKA / SVEČANO OTVARANjE PETORAZREDNE ŠKOLE U MZ MODRIČA 5 *(VIDEO)

SVEČANO OTVARANjE PETORAZREDNE ŠKOLE U MZ MODRIČA 5 *(VIDEO)

U MZ Modriča 5, 03. septembra 2015. godine svečano je  otvorena petorazredna škola. Otvaranju su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, narodni poslanik Bojan Vidić, rukovodstvo OŠ „Sutjeska“, nastavnici i učenici.

Novosagrađena škola nalazi se u prigradskom naselju Modriča 5 i područna je škola Osnovne škole „Sutjeska“ Modriča. Za ovu priliku učenici Osnovne škole „Sutjeska“ i članovi KUD „Zavičaj“ priredili su prigodan kulturno umjetnički program. Uslijedilo je svečano presijecanje trake, koju su sa učenicima presjekli načelnik opštine Mladen Krekić i VD direktora OŠ „Sutjeska“ Tanja Simić. Nakon obilaska učionica novosagrađene škole sveštenici Srpske pravoslavne crkve osvještali su objekat.

Opština Modriča prepoznaje značaj i ulogu obrazovanja za njen dalji razvoj i budućnost. Obzirom da u Mjesnoj zajednici Modriča 5 živi oko 2 500 stanovnika a oko 150 djece je pohađalo centralne škole u Modriči uočena je potreba za izgradnjom novog školskog objekta. Projekat je izrađen i kandidovan prema Vladi Republike Srpske. Odlukom Savjeta za razvoj Republike Srpske 2008. godine odobreno je finansiranje projekta „Izgradnja nove petorazredne škole u MZ Modriča 5“  iz sredstava Razvojnog programa Republike Srpske 2007-2010. Izgradnjom ove škole djeca će imati školu u svom naselju i neće biti izložena putovanju do škola u gradu.

Škola je projektovana i izgrađena  kao prizemni objekat dimenzija 35,6 x 26,6 m na parceli koja je u vlasništvu opštine Modriča. Ukupna bruto površina iznosi 785,37 m2 , a ukupna korisna površina iznosi 636,6 m2. Škola raspolaže sa 5 učionica, sanitarnim čvorom, hodnikom, bibliotekom, zbornicom i kotlovnicom. Gradnja objekta počela je 2009. godine i rađena je u dvije faze. Prva faza obuhvatala je grube radove, gradnju i pokrivanje objekta , a izvođač radova je DOO „Braća Mićić“ Modriča. U okviru druge faze izvedeni su radovi na unutrašnjem i vanjskom uređenju objekta i uvođenje centralnog grijanja a izvođači radova su DOO „Astra plan“ Brčko i DOO „Tesla“ Modriča. Škola je opremljena savremenim školskim materijalom i didaktičkom opremom. Ukupna vrijednost izvedenih radova je 624.936 KM, od čega je 442.645 KM obezbijedila Vlada RS a 182.291 KM je izdvojeno iz budžeta opštine Modriča.

„Ovo je jedna velika svečanost. Širom Republike Srpske škole se zatvaraju a evo kod nas se nova otvara. Želim da se zahvalim Vladi Republike Srpske i svim ministrima koji su doprinijeli da završimo radove koje smo započeli prije par godina. Presrećan sam što smo danas zajedno sa nastavnicima, roditeljima i učenicima otvorili ovaj značajan objekat za našu lokalnu zajednicu“, istakao je načelnik Krekić.

Ove godine u školu u mjesnoj zajednici Modriča 5 upisano je 137 učenika od prvog do petog razreda, raspoređenih u sedam odjeljenja.

„Otvaranjem škole u MZ Modriča 5 škola se značajno približila učenicima, jer oni više put do škole ne mjere kilometrima i satima, nego minutama i koracima. Otvaranje ove škole znači puno svima nama jer je sedam odjeljenja iz centralne škole premješteno.  U centralnoj školi sada imamo mogućnost  za postepeni prelazak na kabinetsku nastavu, osavremenjivanje i kvalitetnije izvođenje nastave jer sa ovolikim brojem učenika radili smo u skučenom prostoru“, izjavila je Tanja Simić, VD direktora OŠ „Sutjeska“.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali mi ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je od TV K3.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...