Home / NOVOSTI / HRONIKA / ŠUKA ZA SEMBERCE – MUKA! – Alfa Modriča – Sloga (GC) 2:0 (1:0) *(VIDEO)

ŠUKA ZA SEMBERCE – MUKA! – Alfa Modriča – Sloga (GC) 2:0 (1:0) *(VIDEO)

Stadion:“Dr Milan Jelić“. Gledalaca: 150. Sudija: Dragan Žarić(Kotor Varoš) 7. Strelac: Šuka u 17.i 90.minutu. Žuti kartoni: M.Ilić, R.Prljeta, Šuka(Alfa Modriča), Zec(Sloga).

ALFA MODRIČA: Tripić 7.5, M.Ilić 7(od 69.min.Trifković -), Kojić 7.5, N.Prljeta 7.5, S.Sarkić 7.5(od 83.min.Radić -), Buljić 7.5, Šuka 8.5, Lukić 7.5, N.Ilić 7.5, R.Prljeta 7.5(od 87.min.Dudić -), Lazareski 7,5.

SLOGA GORNJE CRNJELOVO: Bodiroga 7, S.Panić 6.5(od 80.min.Ružičić -), Zec 6.5, Đurić 6(od 69.min.Dupor -), Simikić 6.5, Karaman 6.5(od 85.min. B.Panić -), Janjić 7, Trifković 6.5, Marković 6.5, Mičić 6.5, Klasanović 6.5.

Igrač utakmice: Neđo Šuka (Alfa Modriča) 8,5.

 

MODRIČA – Alfa Modriča je nadigrala super dobru Slogu iz Gornjeg Crnjelova i sa dva pogotka junaka ove pobede Neđe Šuke plasirala se u polufinale Kupa Republike Srpske. Da nije bilo vraški hladno, a tokom većeg dela dana rominjala je kiša, fudbaleri dva tima bi od ove utakmice načinili fudbalsku bajku. Ovako, stigli su do praznika najpopularnijeg sporta u kome se videlo da od Sloge bolji tim u poslednjih godinu dana nije boravio u Modriči. Izgubili su samo zato što su Modričani pokazali porbenost, zrelost i volju, pa je njihova igra bila super dobra u odnosu na neka izdanja u prvenstvenim utakmicama.

U 17.minutu Neđo Šuka je dobio upotrebljivu loptu koju je „odneo“ do šesnaesterca protivnika i šutirao sa 14 metara za slavlje domaćih. Onda se rasplamsala borba „prsa u prsa“, ali prvo veće uzbuđenje viđeno je tek u 56.minutu. Naime, sigurni i iskusni golman domaćih Bojan Tripić želeo je da degažira, pa je ispustio loptu i ponovo prihvatio, ali gosti iz indirekta sa 14 metara nisu ništa pazarili.

Sredinom drugog poluvremena viđena je žestoka borba dva lidera drugih liga u Srpskoj. Možda su gosti bili i bolji, ali to nisu materijalizovali.

Kada se bližio kraj utakmice, defanzivci Sloge želeli su da vrate loptu svom golmanu, Boriša Bodiroga bio je na oko 35 metara od svog gola, lukavi Šuka mu je oduzeo loptu, driblingom se oslobodio svoje prepreke i otišao do gola gostiju, da tu loptu samo pošalje u mrežu.

Ako Modričani ovako budu igrali i u prvenstvenim okršajima, sigurni su povratnici u Prvu ligu Republike Srpske. I u Kupu Srpske još sve nisu rekli.

A hteli bi…

Slađan JEREMIĆ

 

Video: Vito Mrkonjić

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...