Home / NOVOSTI / HRONIKA / STIPENDIJE ZA 228 STUDENATA *(FOTO+TONSKI ZAPIS)

STIPENDIJE ZA 228 STUDENATA *(FOTO+TONSKI ZAPIS)

MODRIČA – U Modriči su danas potpisani Ugovori o stipendiranju novih studenata kojima je stipendija dodeljena za školsku 2015/2016. godinu. Ova lokalna zajednica će u školskoj 2015/2016. godini stipendirati ukupno   228 studenata. Među studentima koji su potpisali Ugovore o stipendiranju je njih 146 iz ranijih godina. Stipendiju primaju 102 studenta, a za 44 miruju prava iz razloga što su obnovili godinu. Novih studenata je 82.

BUDUCI LEKAR - LAZAR BLAGOJEVIC POTPISUJE UGOVOR

BUDUĆI LEKAR – LAZAR BLAGOJEVIĆ POTPISUJE UGOVOR

“Ova stipendija će značiti mnogo za naše dalje školovanje i zahvalio bih se načelniku i njegovim saradnicima što su nam je omogućili. Nadam se da ćemo uspeti da je opravdamo i da se odužimo našem gradu. Posle završenog fakulteta planiram da se zaposlim, a nadam se u svom gradu, da radim i usavršavam se u svojoj struci i postanem dobar lekar”, rekao je Lazar Blagojević, student II godine medicinskog fakulteta u Foči.

“Ova stipendija će sasvim sigurno pomoći mojoj majci i kućnom budžetu. Zahvalio bih se mnogo opštini”, rekao je Željko Todorović, student prve godine fizioterapije.

“Stipendija mi mnogo znači. Pomoći će mojim roditeljima i meni u daljem školovanju. Zahvalna sam načelniku opštine i našoj lokalnoj zajednici”, izjavila je Tijana Nikić, student II godine prava u Banja Luci.

Razumevanje za studente

Konkursom za dodelu stipendija u 2015/2016. godini je predviđeno stipendiranje 60 novih studenata. Naknadnom Odlukom načelnika Modriče, stipendija je dodeljena svim studentima koji su se prijavili na konkurs i ispunili uslove.

NIKOLA SAVIC POZDRAVLJA STUDENTE“Mislim da će ovim mladim ljudima značiti mnogo osim materijalne i moralna podrška, jer znaju da opština stoji iza njih. Naknadnom Odlukom načelnika svi koji su se prijavili na konkurs a ispunjavali uslove su dobili stipendiju”, izjavio je zamenik načelnika Modriče, Nikola Savić.

Studentima opštine Modriča  isplaćuju se stipendije u mesečnom iznosu od 100 KM, s tim da se za 30 % uvećava studentima koji su u prethodnoj godini studija položili sve ispite i postigli uspjeh 8,00 i više i iznosi 130 KM.

U 2016. godini za stipendiranje studenata iz budžeta opštine Modriča izdvojiće se 200.000 maraka.

Slađan JEREMIĆ

Slike i tonski zapis: Slađan Jeremić

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...