Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / Stabilni temelji fudbalske Srpske

Stabilni temelji fudbalske Srpske

DOBOJ – U dobojskom hotelu „Integra“ održana je proširena sednica Područnog fudbalskog saveza Doboj u čijem radu je učestvovao i Mile Kovačević, predsednik FS Republike Srpske.

 
On je, tom prilikom, izjavio da fudbalsku Republiku Srpsku vidi kao visoku piramidu koja ima stabilne temelje i koja je „po ukusu njegovih želja“.

-Tačno je da je fudbalska Republika Srpska centar svega, da se sve oko nje vrti, a tako će biti stalno dok sam na čelu ovog Fudbalskog saveza. Činjenica je da je put do zvezda posut trnjem ali sigurno je da ćemo preći ovaj naš put od jedne realne, dobre osnove, i stići do određenih visina. Stvorićemo nešto prepoznatljivo na ovom području Bosne i Hecegovine, ali ne samo za BiH, već i šire. Mi smo udarili čvrste temelje i u narednom periodu pokušećemo svi skupa da se uzdignemo do određenih visina. Učinićemo sve da određene sredine koje zagovaraju svetske standarde ukazuju kao pozitivan primer da na Balkanu postoji jedna asocijacija koja se zove Fudbalski savez Republike Srpske, a koji svojim radom donosi dobre rezultate, rekao je Kovačević.
U poslednjih dva meseca,već, treći put je u Doboju. Odlično je upoznat sa svim kretanjima u PFS Doboj. Svojim sugestijama stvara vetar u leđa fudbalskim poslenicima dobojske regije.
– U maju prošle godine Doboj je prolazio kroz jedan težak period a to se odnosi i na fudbalske radnike. Meni su pojedinci tada upućivali kritiku što ne dolazim u Doboj ali ja sam bio stalno prisutan i saosećao sa svim fudbalskim radnicima. Mogao sam da dođem i plačem za onim što je vodena stihija učinila. Ali kakve koristi bi bilo od toga? Ja sam došao posle toga, a evo i sada, i želim da pružim podršku, pomognem svim ljudima u klubovima i onima koji su vezani za fudbal. Rezultati naše pomoći su merljivi i nisu to samo priče već dokazujemo da ćemo iz ove teške situacije izaći još jači i čvršći, rekao je predsednik FS RS.

Predsednik PFS Doboj, Branko Stevanović, bio je zadovoljan dobojskim zasedanjem.
-Bio nam je cilj da nam predsednik Kovačević da mnoge odgovore koji prate PFS Doboj. Svako je izneo svoje predloge, a predsednik je imao razumevanja i ponudio nam dragocene odgovore i savete. Sve mere i aktivnosti imaju za cilj da PFS Doboj ostane drugi u FS RS i četvrti u FS BiH. Naš, PFS Doboj, ima 73 kluba. Nije to malo. Moraju naši kadrovi više biti zastupljeni u FS RS i u FS BiH, rekao je Stevanović.
Inače, FS Republike Srpske danas broji 347 klubova i oko 20.000 registrovanih fudbalera i fudbalerki.
Brojke za svako poštovanje…

Autor: Slađan Jeremić

Izvor: SPORTDC

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...