Home / NOVOSTI / HRONIKA / SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVENA OPŠTINA CIRIH sa radošću potvrdila nastavak podrške i saradnje sa HO “Srcem za Modriču”

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVENA OPŠTINA CIRIH sa radošću potvrdila nastavak podrške i saradnje sa HO “Srcem za Modriču”

“Svuda pođi kući dođi” je naša stara izreka koje se HO Srcem za Modriču često sjeti kada posjeti Ciriške hramove SPC i njihovo sveštenstvo. O toj bliskosti, ljubavi, saradnji više nam govori Dragan Sjeničić predjednik HO Srcem za Modriču.

– Da, kao što ste već upoznati, sve je i krenulo iz hrama SPC Cirih u tim nesretnim danima majskih poplava. Tu se pokazala velika humanost, kako sveštensva, tako i našeg naroda što je u nama i probudilo ideju za neku humanu priću vezanu za naš kraj. Odmah smo imali blagoslov i podršku, kako moralnu, tako i finansijsku ovih predivnih sveštenika i nije onda bilo teško započeti sve ovo.
HO SZM-BRATSTVO BOGOJAVLJENSKIH SOKOLOVAKako smo rasli kao organizacija željeli smo da ljudi koji sarađuju sa nama vide svi naš način rada tako da su nas sveštenici SPC Cirih odmah posjetili i uvjerili se i lično u naš ispravan rad. Nastavili su saradnju koja traje i danas i evo, baš potvrda u vidu donacije koju smo dobili od SPC Cirih.
Danas 3. januara 2016. godine, SPC CIRIH donirala je HO Srcem za Modriču prvu donaciju u ovoj godini.
U predhodnoj godini imali smo četiri donacije  od SPC, a to su:
1. kupovina čamca za RK “Vidra”,
2. pomoc za liječenje Dijani Bijelić,
3. plaćanje đackog doma za godinu dana Bojanu Vidakoviću, i
4. Donacija za kupovinu paketa hrane.
Hvala ovim predivnim sveštenicima koji pokazuju veliku brigu za svoj narod.
HO Srcem za Modriču pokušala je naći načina da se koliko toliko oduži SPC CIRIH i predložili smo osnivanje Bratstva Bogojavljenskih Sokolova čija će prva akcija biti plivanje za Časni Krst. Na obostrano zadovoljstvo i ovde smo našli zajednički jezik i ova priča počinje polako da se realizuje u cilju širenja ljepote naše vjere. – zaključio je Dragan Sjeničić.

Vaša Srcem za Modriču

SPC CIRIH - NASLOVNA

Na slici su, sa desne strane: protojerej dr.Miroslav Simijonović, protojerej Simeun Prodanović, presjednik HO SZM Dragan Sjeničić, jerej Branimir Petković, djakon Brane Šarić.
HO SZM CIRH-PLIVANJE ZA CASNI KRST

 

Plakat : PLIVANJE ZA ČASNI KRST
Autor/Dizajn plakata: Zlatko Huravik,
sertifikovani dizajner multimedija / modričaINFO PRODUKCIJA

Izvor: Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...