Home / DRUGI PIŠU / ,,SRCEM ZA MODRIČU“ OBIŠLA PORODICE U BABEŠNICI *(FOTO)

,,SRCEM ZA MODRIČU“ OBIŠLA PORODICE U BABEŠNICI *(FOTO)

Kako je po planu rada Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ predviđeno da se u ovom periodu obiđu tri porodice sa prostora Babešnice i tim porodicama omogući da na lijep način dočekaju dan Hristovog vaskrsenja tj Vaskrs.
Kako je uobičajeno u radu naše organizacije i ovaj put smo kontaktirali nadležnog sveštenika jereja Slobodana Tošića te sa istim se dogovorili o tome kome da dostavimo pakete hrane.

Danas smo prvo u Babešnici obišli Ilinku Jović. Ilinka živi sama,bez ikakvih primanja.
–  ,,Povremeno mi pomaže sin ali i on ne može uvijek da mi pomaže jer treba i on da živi i preživljava“ – priča Ilinka.
Na pitanje da li joj je još nešto prijeko potrebno Ilinka odgovara:
–  ,,Svaka pomoć dobro dođe,hvala vam i za ovo što mi donesošte,sada ću moći i Vaskrs proslaviti ali i ostaće mi nešto novca da sada mogu otići doktoru,jer nisam mogla otići doktoru a operisala sam miom i sada osjećam bolove pa ću se moći otići kontrolisati“.

 

Pored Ilinke takođe posjetili smo i Novaka Panića, koji isto živi sam. Novak živi u trošnoj kući, koju on i uspijeva držati urednu i uslovnu za život ali najveći problem mu predstavlja to što u kući nema ni vodu ni kupatilo,pa je prisiljen da na vanjskoj česmi održava ličnu higijenu.Novak je veoma skroman čovjek,radio je po bivšoj Jugoslaviji i sada čeka godine za penziju da bi mogao normalno živjeti.Dok to ne dočeka,o njemu se povremeno brinu komšije pa mu ponekada spreme hranu i kada dolazi zima spreme mu drva za ogrijev.

 

Kako je planirano da obiđemo tri kuće, odlučili smo se da treća kuća bude porodice Trepić. Porodicu Trepić smo obilazili prije dvije godine pa smo odlučili da ih ponovo posjetimo.U porodici Trepić žive otac Blagoje sa sinovima Stankom (17 godina) , Dragom (12 godina) i ćerkom Danijelom (15 godina).Blagoje se trudi da prehrani svoju porodicu radom na dnevnici ili sječom šume.Nakon smrti supruge on je djeci postao i otac i majka,.Prvo je vremenom sam radio ali i sinovi polako rastu,Stanko već ima 17 godina i kako je napustio srednju školu radi sa ocem i pomaže mu kako bi i Danijela i Drago odrasli u prave ljude.Danijela ide u 9 razred i dobar je učenik,kako ima dosta obaveza kod kuće dosta i stiže učiti.Kako nam rekoše i njene drugarice iz razreda,Danijela je jedna predivna osoba svima će pomoći kada god može.Drago je učenik 6 razreda isto je dobar učenik,dosta toga nauči i sam ali kada zaškripi tu je sestra da pomogne.Blagoju,Dragu i Stanka ne zatekošmo kod kuće jer otišli su u podmiru u Modriču a Danijelu smo zatekli kako porađuje po kući.
Pored paketa hrane i ovaj put smo dostavili paket odjeće za porodicu Trepić kao i paket posteljine za Novaka Panića koje našoj organizaciji ustupiše donatori tj pojedini građani Modriče kao članovi i kik boks kluba ,,Gvardija“,na čemu im se ovim putem zahvaljujemo.

U ime Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ u ovoj akciji bili su prisutni omladinci Hristjana Stojanović,Ana Govedarica,Boris Vuković kao i naš stariji član Aleksandar Zarić, koji su zajedno sa sveštenikom Slobodanom Tošićem obišli ove tri porodice i na tome im se zahvaljujemo.

Zamolili smo Hristijanu Stojanović da nam kaže par riječi o ovoj akciji:
–  ,,Danas sam prvi put sa Humanitarnom organizacijom ,,Srcem za Modriču“ išla u akciju obilazka socijalno ugroženih porodica.Velika mi je čast biti dio ovog tima. Kada sam vidjela da organizacija osniva omladinu svoju odmah sam popričala sa svojim ocem sveštenikom Jadrankom Stojanovićem da me uključi u ovu organizaciju,jer nema ništa ljepše nego pomagati drugima. Danas upoznah i novu drugaricu Anu čiji su roditelji članovi organizacije tako da mi posebno drago što mnoge porodice ulaze u humanitarnu organizaciju jer tako zajedno sa djecom svojom obilazeći socijalno ugrožene porodice uče omladinu da cijene ono što imaju. Ovom prilikom pozvala bih svu omladinu od 8 razreda pa nadalje da se pridruže humanitarnoj organizaciji ,,Srcem za Modriču“ jer tek kada budete dio ovog tima shvatićete kako se kroz jedno lijepo druženje može pomoći drugima.” – zaključila je Hristijana Stojanović.

Vaša Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...